PROMOCIJA 'PTSP SPOMENARA'

Gužva u Sarajevu, nisu mogli svi stati u SARTR: Knjiga Dragana Bursaća izazvala haos, autor poručio - ovo je moj grad!

Kultura 16.03.19, 08:57h

Gužva u Sarajevu, nisu mogli svi stati u SARTR: Knjiga Dragana Bursaća izazvala haos, autor poručio - ovo je moj grad!
- Neću da zvučnim kao folk zvijezda, ali ovo je najbolji grad. Ovo je moj grad. Ovo je moj glavni grad - rekao je Bursać

 


Sarajevski Ratni Teatar SARTR večeras nije mogao primiti sve posjetitelje koji su došli na promociju knjige Dragana Bursaća "PTSP spomenar".


Profesor filozofije i sociologije, novinar, i jedan od najvećih kritičara etnonacionalnih politika u Bosni i Hercegovini Dragan Bursać čitatelje privlači svojim jasnim i otvorenim stavovima, zbog čega je često na meti desničarske publike.


Premda je knjiga PTSP spomenar specifičnog dizajna, s rupom od metka kroz cijelu knjigu, knjiga se ne bavi samo ratnom tematikom u mjeri u kojoj se očekuje.


- "PTSP spomenar" je refleksija na rat. Nekada trenutačna, nekada s odloženim dejstvom - rekao je Bursać u jednom od ranijih intervjua.


- Neću da zvučnim kao folk zvijezda, ali ovo je najbolji grad. Ovo je moj grad. Ovo je moj glavni grad - rekao je Bursać.


Osim autora, na sarajevskoj promociji knjige PTSP spomenar govorili su hrvatski novinar Boris Dežulović, književnica Martina Mlinarević, izdavač Ramiz Huremagić, dok je promocijom moderirala Dženana Alađuz


Dežulović, koji je napisao i predgovor za knjigu, rekao je da je predgovor napisao u jednom dahu, u 15 minuta.

 

(Patria/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI