nakon skandaloznih navoda o prijenosu oružja

SOA: Odbacujemo sve navode o naoružavanju selefija, tražili smo od OSA-e da se očituje

Hronika 14.03.19, 13:00h

SOA: Odbacujemo sve navode o naoružavanju selefija, tražili smo od OSA-e da se očituje
Borba protiv terorizma je prioritet rada SOA-e i sve zadaće u suzbijanju terorizma provodimo profesionalno i odgovorno u cilju zaštite Republike Hrvatske, naših saveznika u EU i NATO-u, kao i cijele Europe

 

"Kao neistinite i zlonamjerne odbacujemo navode da je SOA pokušala angažirati pripadnike selefijskog pokreta da prenose oružje i eksploziv u Bosni i Hercegovini (BiH), čime se ujedno i Republika Hrvatska optužuje za potpomaganje terorizma - stoji u priopćenju SOA-e koje prenose hrvatski mediji. 

 


Borba protiv terorizma je prioritet rada SOA-e i sve zadaće u suzbijanju terorizma provodimo profesionalno i odgovorno u cilju zaštite Republike Hrvatske, naših saveznika u EU i NATO-u, kao i cijele Europe.

 

Smatramo da svaka politička instrumentalizacija suzbijanja terorizma i sigurnosno-obavještajnog aparata BiH predstavlja ozbiljan rizik za sigurnost Republike Hrvatske, EU i NATO-a, a posebice same BiH.

 

Stoga smo od bosanskohercegovačke sigurnosno-obavještajne službe OSA-e zatražili službeno očitovanje o ovim neistinitim navodima, a o njima ćemo izvijestiti i naše međunarodne partnere", istaknula je SOA u priopćenju.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI