u cilju promocije ženskog liderstva

'Woman Leadership Summit' 5. aprila u Sarajevu

Biznis Klub 14.03.19, 11:16h

'Woman Leadership Summit' 5. aprila u Sarajevu
Planirano je da tokom samita budu održani i B2B susreti pod pokroviteljstvom Evropske poduzetničke mreže s ciljem poslovnog umrežavanja i razmjene iskustava kompanija iz regiona te u konačnici, jačanja bosanskohercegovačke i privrede regiona

 

U cilju promocije ženskog liderstva u oblastima biznisa, politike, akademije i ostalih društvenih segmenata, Regionalna asocijacija poduzetnica - Poslovna žena (RAP) organizira  5. aprilu u Sarajevu “Woman in Leadership Summit”, prvi događaj te vrste koji će okupiti najeminentnije govornike iz politike, biznisa, akademije i nevladinih organizacija. 

 

Pokrovitelji su Vlada Kantona Sarajevo, Grad Sarajevo, Turistička zajednica Kantona te Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine. 

 

Cilj je “Women Leadership Summit” utemeljiti kao eminentni centralni događaj SEE regije, koji će ubuduće poslužiti kao platforma svih društvenih promjena, a u cilju sveukupnog unapređenja položaja žene u društvu te stvaranja što pozitivnije klime, boljeg i zdravijeg ekonomskog okruženja, najavili su organizatori. 

 

Učesnici summita će u panel diskusijama “Izazovi ženskog liderstva u biznisu”, “Žene u javnom upravljanju” i “Budućnost obrazovanja” razgovarati o gorućim pitanjima koja su od velikog značaja za kreiranje pozitivne poslovne klime, ali i za opći razvoj budućih generacija.       

 

Planirano je da tokom samita budu održani i B2B susreti pod pokroviteljstvom Evropske poduzetničke mreže s ciljem poslovnog umrežavanja i razmjene iskustava kompanija iz regiona te u konačnici, jačanja bosanskohercegovačke i privrede regiona. 

 

Regionalna Asocijacija Poduzetnica Poslovna žena RAP okuplja značajan broj žena - liderica iz domena biznisa, kulture, obrazovanja te vladinog i nevladinog sektora, s ciljem jačanja uticaja u poslovnoj zajednici žena poduzetnica na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou te u razvoju inovativnih rješenja za poslovne izazove kroz razmjene iskustava i ekspertize zasnovane na jačanju aktivosti poslovnih žena na razvoju ženskog poduzetništva.       

 

(Fena/mr)

  

BLIN
KOMENTARI