VIDEO/ Niko je nije vidio otkad je bila beba

Jezivi detalji života divlje djevojčice: Ne zna spavati u krevetu, nikada nije vidjela voće, jako se boji vode...

Hronika 14.03.19, 09:52h

Jezivi detalji života divlje djevojčice: Ne zna spavati u krevetu, nikada nije vidjela voće, jako se boji vode...
On je dodao da dijete ne spava u krevetu već se sklupča na stolici i to nakon što je ljekari smjeste u krevet. Dobra vijest je da nema psiholoških poremećaja, prenosi Blic

 

Moskovski ljekari zbrinuli su petogodišnju djevojčicu koju su ruski mediji prozvali ženski Mogli, a koja je pronađena u ponedjeljak sama u stanu, punom smeća i bubašvaba, izgladnjelu, bolesnu, nerazvijenu.

 

Oni su zabrinuti jer djevojčica ne zna da priča, ni da spava u krevetu. Nikada nije vidjela voće i jako se boji vode. Na vratu je imala malu ogrlicu koja joj se s godinama urezala u meso.

 

ljubov-ogrlica

 

– Nikada nije vidjela voće. Ponudili smo joj mandarinu koju je dugo posmatrala, a kada je probala, nasmiješila se od sreće. Nije znala šta je tuš. Još uvijek imamo muke s higijenom. Ona uopšte ne želi da se kupa – kaže doktor Ismail Osmanov.

 

On je dodao da dijete ne spava u krevetu već se sklupča na stolici i to nakon što je ljekari smjeste u krevet. Dobra vijest je da nema psiholoških poremećaja, prenosi Blic.

 

Njena majka, osim što tvrdi da je odgajala dijete u dobrim uslovima kaže da “ne zna što se dogodilo sa stanom”.

 

– Nisu me pustili da vidim svoju kćerku. Ne znam što se dogodilo sa stanom. Uhapsili su me u blizini zgrade – rekla je Irina koja je, da šok bude veći, fakultetski obrazovana žena.

 

Tvrdi da djevojčica može da govori i komunicira. Tvrdi da je u stanu nije bilo nekoliko sati, ali komšije to demantuju i kažu da je nije bilo nekoliko dana. Policiju su pozvali jer dijete neprekidno plakalo.

 

Kažu i da djevojčicu nisu vidjeli od kada je bila beba. Otkrili su i kako je Irina ranije bila opsjednuta čistoćom i da je čistila zgradu i oko nje.

 

– Voljela je čistoću, često je prala pod ispred vrata i oko lifta – kaže jedan od komšija.

 

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI