Fatalna hostesa iz osvete naručila paljevinu Golfa 7

Mina prijetila Naidi: Objavit ću tvoje golišave fotografije

Hronika 13.03.19, 07:59h

Mina prijetila Naidi: Objavit ću tvoje golišave fotografije
Zatražen pritvor za Naidu Leis-Karić, njenog momka Murisa Hodžića te Hasu Mujića i Amela Jašarevića.Na vozilo Mine Hadžijusufović bačen Molotovljev koktel

 

Fatalna hostesa Naida Leis-Karić tražila je duže vrijeme osobu koja će zapaliti Golf 7 Mine Hadžijusufović.

 

Rečeno je ovo jučer na sjednici Općinskog suda Sarajevu, na kojoj je razmatran prijedlog Tužilaštva da se Leis-Karić, kao i njenom momku Murisu Hodžiću te Hasi Mujiću i Amelu Jašareviću, odredi jednomjesečni pritvor, piše Avaz.


Leis-Karić na teret se stavlja podstrekivanje, a ostalima paljenje Golfa 7 8. marta na Dobrinji, gdje su oštećena još tri vozila.

 

Advokat Izet Baždarević, koji zastupa Leis-Karić, potvrdio je da je Naida prije godinu bila u sukobu sa Minom i da su se djevojke zbog “nekog momka potukle, nakon čega je Mina polila kiselinom Naidino vozilo i razbila stakla”.

 

Poslije toga, njih dvije nisu se viđale, kazao je advokat, a Mina je prije nekog vremena srela Murisa, nakon čega je u više navrata pokušavala doći do njega.

 

- Muris Hodžić odbijao se viđati s oštećenom, jer je imao ozbiljnu vezu s Naidom. Vidjet ćete iz poruka nemoralnog sadržaja koje je oštećena slala, da je Naidu vrijeđala i nazivala je kopiletom. Muris nije ništa poduzimao, ali je tačno da je zbog takvog ponašanja rekao Naidi: “Ja ću zapaliti njeno vozilo.” Naida se s njim nije složila i nije mu dala podršku - napomenuo je advokat Baždarević, naglasivši da Naida nije znala ni kad je oštećenoj zapaljeno vozilo.

 
Iako je odbrana kao motiv ponudila ljubavni trougao, sazanajemo da se Naida Leis-Karić željela osvetiti Mini zbog spomenutog sukoba u ljeto 2018., kada joj je oštetila vozilo. Mina je tada i zaprijetila Naidi da će objaviti njene eksplicitne fotografije. Naida je planirala da joj iz stana ukrade fotografije, ali kako u tome nije uspjela, nekim prijateljima se povjerila da će joj zapaliti Golf.

 

Tražeći osobu koja će to uraditi, Naida je preko prijatelja došla i do Srete Paića, koji je rekao da paljenje vozila košta 1.000 KM. Dogovor sa Paićem je otpao i Naida mu je poručila da je “Muris Hodžić veći mangup i da će on zapaliti auto”.

 

Suprotno Hodžiću, koji je negira da je učestvovao u paljenju Golfa, Amel Jašarević u istrazi je priznao da ga je on angažirao, zajedno s Hasom Mujićem. Mujić je imao ulogu vozača, dok su Hodžić i Jašarević otišli na parking sa dvolitarskom bocom punom benzina, koju je, kako tvrdi Jašarević, na vozilo bacio Muris. Za ovaj posao Mujiću je ponuđeno 500 KM, a Jašareviću 300 KM.


Advokat Baždarević zatražio je za Naidu kućni pritvor, u čemu ga je podržala i Leis-Karić, koja je jučer zaplakala u sudnici, zatraživši od Suda da joj omogući da bude sa petogodišnjim djetetom. Pojasnila je da joj je dijete prije četiri dana izašlo iz bolnice nakon operacije na srcu.

 

Srbijanski mediji navode da je osoba kojoj je Naida Leis-Karić zapalila vozilo, ustvari, Mina Mateljan, bivša djevojka MMA borca i učesnika “Parova” Benjamina Spahovića. Spahović i Mateljan zabavljali su se tri godine, a tokom njihove veze Benjamin se viđao i s Aleksandrom, koja je zatrudnjela i rodila mu kćerku Rejnu. Mediji navode da je to bio razlog Benjaminovog i Mininog raskida, ali MMA borac nikad nije prebolio svoju najveću ljubav.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI