najavljeni novi projekti

Posao za 40 žena, ali to je tek početak: U Srebrenici otvorena nova firma

Biznis Klub 11.03.19, 14:45h

Posao za 40 žena, ali to je tek početak: U Srebrenici otvorena nova firma
Nakon svečanog programa, ozvaničeno je otvaranje pogona "Merkur fashion" d.o.o. Srebrenica. Firma će početi sa radom za nekoliko dana

 

 

 

U Kulturnom centru Srebrenica danas je upriličena svečana sjednica povodom 11. marta, Dana Općine na kojoj su dodjeljena priznanja institucijama, preduzećima i zaslužnim građanima.

 

Zlatna Plaketa pripala je Vijeću ministara BiH, dok je Plaketa sa srebrnim grbom dodjeljena Autonomnoj pokrajini Vojvodina te Plaketa sa bronzanim grbom firmi "Ekonomik Group".

 

Svečanu sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine općine Srebrenica Nedib Smajić, čestitajući svim dobitnicima nagrada i priznanja.

 

- Pozivam sve nivoe vlasti da nastave da ulažu u Srebrenicu kako bi obezbjedili našim građanima radna mjesta i bolji život. Svim građanima naše općine čestitam ovaj dan - kazao je Smajić.

 

Nakon svečanog programa, ozvaničeno je otvaranje pogona "Merkur fashion" d.o.o. Srebrenica.

 

- Ono što nas najviše raduje jeste ova firma koja je svečano otvorena, a počet će s radom za nekoliko dana. Za početak će biti uposleno 40 žena, a prema najavama vlasnika u narednom periodu će biti uposleno još 40 te će na taj način biti smanjena nezaposlenost žena - kazao je načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić.

 

On je najavio i još nekoliko projekata koji će biti realizovani tokom ove godine.

 

Vlasnik i osnivač "Merkur fashion" d.o.o. Srebrenica Miroljub Avramović potvrdio je također da će u narednom periodu biti uposleno još 40 radnika te da je planirana saradnja s dvije firme u Francuskoj i jednom iz Njemačke.

 

Dvadesettrogodišnja radnica Snežana Nedeljković kaže da je ovo njeno prvo zaposlenje i da njoj to mnogo znači.

 

- Za početak imam pozitivnu tremu i prvi utisak je dobar. Radujem se što imam posao - istakla je Nedeljković.

 

(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI