VIDEO/ Roditelji ubijenog Davida Dragičevića govorili za Face TV

Davor: Ja svog Davida halalit i oprostiti nikad neću! Suzana: Raspisana je nagrada od 50.000 eura za snimak!

Hronika 10.03.19, 10:29h

Davor: Ja svog Davida halalit i oprostiti nikad neću! Suzana: Raspisana je nagrada od 50.000 eura za snimak!
Od prvog dana znam da su advokati udbaši koji su pokušali smontirati zločin. Nisu uspjeli. To sam prepoznao od početka, moj advokat je izdao saopćenje o tome javno i oni će odgovarati. Od početka znam šta se sve radi i sve njihove pokušaje. Ja sam udario na državu, rekao je Dragičević

 

Gosti Centralnog dnevnika bili su Suzana Radanović i Davor Dragičević. Sa Sendaom Hadžifejzovićem razgovarali su o tome kako se danas nose sa smrću sina, i s ekshumacijom.

 

„Ja nekako da sebi olakšam, u glavi stvaram da je druga sahrana mog djeteta ustvari sloboda, da će napokon biti slobodan“, kazala je Suzana Radanović.

 

 U nastavku emisije javio se i Davor Dragičević te prokomentarisao izjavu advokata Ante Nobila.

 

 

„Od prvog dana znam da su advokati udbaši koji su pokušali smontirati zločin. Nisu uspjeli. To sam prepoznao od početka, moj advokat je izdao saopćenje o tome javno i oni će odgovarati. Od početka znam šta se sve radi i sve njihove pokušaje. Ja sam udario na državu. Oni će sve uraditi da se probaju spasiti ali ja idem do kraja, moj advokat je pepoznao prijetnju, ali kažem odgovarati će oni, i oni su saučesnici u ubistvu“, rekao je Davor te dodao:

 

„Iskreno, Senade, to su ipak glupi ljudi i davno sam rekao da sam 1000 koraka ispred njih, bitno je da moje dijete dobije pravdu a istinu znamo. Opet ću reći dao Bog da oni 1000 puta budu vadili kosti, ako nema mira i spokoja za Davida, neće biti mira ni za vlast“, izjavio je  Davor u nastavku razgovora.

 

Na pitanje kako komentariše sve vijesti koje su se pisali o tome ko je bio i šta je radio u ratu, Davor odgovara:

 

„To su lažne vijesti! Ja vrlo dobro znam gdje sam bio i ako treba doći ću  do vas i sve ispirčati, a nadam se da će i za to doći vrijeme, na kraju krajeva moje dijete su ubili Srbi, pravoslavci. Ubice i zločinci nemaju ni vjeru ni naciju, oni imaju samo jedan zajednički motiv, a to je novac.“

 

Suzana je također komentarisala natpise u medijima.

 

„Smatram da je to djelo Dodikove mašinerije, to pisanje, to su njegovi kvazinovinari. Njima je cilj da se razbije jedinstvo koje je napravila Pravda za Davida jer tu su svi zajedno oko jednog cilja muslimani, pravoslavci i katolici njima je samo ostalo još to da razbiju, jer ne znaju šta bi drugo“, kaže Suzana te dodaje:

 

„Kad Davida prebacim u Austriju on je i dalje mrtav i dalje je ubijen sistem i dalje ne funkcionira. Nemam riječi za predsjednicu. Dodik - šta za njega da kažem, sve ostaje isto“, istaknula je Suzana u nastavku razgovora.

 

O pomoći Evrope Suzana je kratko kazala „Evropa njih drži tu, nek ih skloni.“

 

Davorov odgovor na pitanje o tome što je Davidi pronašao i što misli o Međunarodnoj zajednici bio je sljedeći:

 

„David je pronašao ono što njih kompromitira, ne bih o tome, neka se pitaju. Dok ne dođe sudski proces ovo neće stati. Međunarodna zajednica neće ništa uraditi.  Međunarodna zajednica je sve ovo uradila, a sad svi peru ruke. Ja imam svoj cilj, ja svog Davida halalit i oprostiti nikad neću, meni su ubili dijete ja ne znam šta očekuju od mene, da se smijem? Ubili su ga, dijete od 21. godine su mučili“, rekao je Davor kao odogovor na pitanje o ciljevima grupe „Pravda za Davida“.

 

Majka Suzana o nagradi

 

„Nagrada od 50 000  jeste raspisana i ko god ima video, za koje znamo da postoje nek' nas kontaktira i novac ce biti isplaćen i možda je već i isplaćen. Nisam nigdje pročitala da je imao video, nego da je vidio, njegove komentare sam dijelila u grupu, a nisam pokušala stupiti s njim u kontakt, da on to želi, on bi već stupio u kontakt sa mnom", rekla je Suzana o novčanoj nagradi i Borisovim komentarima.

 

„Grupa Pravda za Davida neće nikad nestati. Pravda za Davida u toj državi neće doći, neće nikada doći. Oni će montirati neki proces, Milorad Dodik  i ovi ostali neće priznati ubistvo, ali doći će sve na svoje. Imam dokaze da svi budu isti moment uhapšeni, a mene su uhapsili, a ubice se šetaju, nema više obzira ni prema nikom, ubili su mi dijete“, za kraj razgovora poručio je Davor Dragičević.

 

(Face.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI