BIHAMK obavještava vozače

Nakon uviđaja normalizovan saobraćaj na putu Maglaj - Doboj

Hronika 10.03.19, 09:42h

Nakon uviđaja normalizovan saobraćaj na putu Maglaj - Doboj
Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom

 

Završen je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Mravići, na magistralnom putu M-17 Maglaj-Doboj. Na toj dionici saobraća se nesmetano, saopćeno je iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK).

 

Podsjećamo, zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Mravići, bio je potpuno obustavljen saobraćaj, ali u funckiji su bili apternativni pravci.

 

Na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-17 Nemila-Zenica (kroz tunel Vranduk), vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

 

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je preko Travnika i Donjeg Vakufa.

 

Zbog istražnih radova u tunelu Drenik, na dionici magistralnog puta M-1.8 Duboki Potok-Srebrenik, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

 

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI