ZASJEDANJE 14. APRILA

Sprema se Kongres Nezavisnog bloka u Sarajevu: Nećemo izdati naše birače!

Front 09.03.19, 17:00h

Sprema se Kongres Nezavisnog bloka u Sarajevu: Nećemo izdati naše birače!
Naše vrijednosti i nastojanje da Bosna i Hercegovina postane moderna, ravnomjerno razvijena, evropska zemlja u kojoj postoji vladavina prava i institucija a ne pojedinaca i političkih prevaranata, ostat će osnovni pravci našeg djelovanja, poručuje Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka

 

Sprema se Kongres Nezavisnog bloka u Sarajevu: Nećemo izdati naše birače!  


Predsjedništvo Nezavisnog bloka na današnjoj sjednici održanoj u Sarajevu razmatralo je i podržalo dosadašnji tok i proces unutarstranačkih izbora unutar Nezavisnog bloka. S tim u vezi, Predsjedništvo je donijelo odluku da se Kongres Stranke održi 14. aprila 2019. godine u Sarajevu. 


Pored ove odluke, Predsjedništvo je dalo punu podršku Timu za izradu politika i izabranim zastupnicima Nezavisnog bloka koji su predlagači inicijativa i novih politika koje su sastavni dio predizborne platforme Nezavisnog bloka, te imenovalo Komisiju za izbor stipendista Fonda solidarnosti Nezavisnog bloka.

 

Također, podržane su i ranije odluke Etičkog odbora, kao i pravci političkog djelovanja i nastojanja da se u Bosni i Hercegovini izgradi alternativa postojećim vladajućim režimima i nova politika koja će biti okrenuta ljudima, a ne političkim elitama.


- Mi ćemo održati Kongres 14. aprila 2019. i time ojačati naš politički projekat. Nezavisni blok je nova politička stranka i, koliko znam, prva politička organizacija koja će održati kongres nakon Opštih izbora. Ovim pokazujemo da želimo ostati na principima i idejama zbog kojih smo i osnovali stranku. Nećemo izdati naše birače i iznevjeriti njihovo povjerenje zbog kojih su nas podržali i ostat ćemo snažan glas protiv aktuelnog načina upravljanja ovom državom. Naše vrijednosti i nastojanje da Bosna i Hercegovina postane moderna, ravnomjerno razvijena, evropska zemlja u kojoj postoji vladavina prava i institucija a ne pojedinaca i političkih prevaranata, ostat će osnovni pravci našeg djelovanja i raduje me da nam se kroz proces unutarstranačkih izbora, zbog ovih prinicpa pridružio veliki broj novih članova koji će u narednom periodu imati važnu ulogu unutar Nezavisnog bloka - izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI