Očevici nesretnog događaja kažu da je prizor bio jeziv

Djevojka na koju je pao radnik u Kosovskoj Mitrovici je državljanka BiH, poznat identitet teško povrijeđene

Hronika 09.03.19, 08:56h

Djevojka na koju je pao radnik u Kosovskoj Mitrovici je državljanka BiH, poznat identitet teško povrijeđene
Radnik je navodno skidao drvenu oplatu na trećem spratu kada je popustila platforma na kojoj je stajao i zajedno sa njom je pao sa visine od 20-ak metara. U tom trenutku prolazila je djevojka na koju je pao i dio oplate

 

Djevojka koja je povrijeđena kada je u petak ujutro na nju pao građevinski radnik u Kosovskoj Mitrovici, je državljanka Bosne i Hercegovine, prenose mediji.

 

Tom prilikom povrijeđen je i radnik koji je na nju pao.

 

Prema saznanjima "Novosti" povrijeđena djevojka je 20-godišnja Vesela Harambašić, državljanka Bosne i Hercegovine, dok je povrijeđeni radnik 53-godišnji Sali Bećiri.

 

Sve se dogodilo u centru sjeverne Kosovske Mitrovice kada je radnik sa zgrade, čija je izgradnja u toku, pao najprije na betonsku terasu, a potom i na djevojku koja je prolazila pored gradilišta.

 

Radnik je navodno skidao drvenu oplatu na trećem spratu kada je popustila platforma na kojoj je stajao i zajedno sa njom je pao sa visine od 20-ak metara. U tom trenutku prolazila je djevojka na koju je pao i dio oplate. Očevici ovog događaja kažu da je prizor bio jeziv.

 

"Prodavao sam cvijeće kada sam začuo vrisak radnika za pomoć. Potrčao sam i vidio čovjeka koji je ležao i djevojčicu koja je bila bez svijesti. Uzeo sam je u naručje i krenuo da trčim prema glavnoj ulici. U tom trenutku naišao je sanitet u koji smo je uneli. Na putu do bolnice ona se osvijestila i rekla svoje ime", rekao je za "Novosti" Fatmir Ljatifi.

 

Kako je za "Novosti" potvrdila upravnica Bolnice u Kosovskoj Mitrovici doktorka Danica Radomirović stanje povrijeđenih pacijenata je za sada stabilno.

 

"Povrijeđeni pacijenti, muškarac srednjih godina i mlađa djevojka, dovezeni su u svjesnom stanju na prijemno hiruško odjeljenje, odakle je, nakon ukazane pomoći i dijagnostike, građevinski radnik koji je pao sa visine prebačen na Odjeljenje hirurgije. Radi se o lakšim tjelesnim povredama, njegovo stanje se prati i nije životno ugrožen. Kod djevojke su dijagnostifikovane teške tjelesne povrede neuro-traume. tj prelom lobanje i u toku su pripreme za njen transport u tercijalnu zdravstvenu ustanovu u Kragujevcu", rekla je za "Novosti" Radomirović.

 

(Novosti.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI