Imao tri promila alkohola u krvi

Nermin Rustempašić optužen za smrt majke i kćerke: Pijan pokosio pješake u Novom Travniku

Hronika 08.03.19, 17:24h

Nermin Rustempašić optužen za smrt majke i kćerke: Pijan pokosio pješake u Novom Travniku
Rustempašića terete da je oko 20.30 sati, nakon što se napio, sjeo za volan i uključio se u saobraćaj u Ulicu Kalinska, svjestan da na taj način može izazvati opasnost

 

Nermin Rustempašić (35) optužen je da je sa tri promila alkohola u krvi, vozeći opel astru nedozvoljenom brzinom, u Novom Travniku 7. decembra prošle godine ubio Azru Hajrić (30) i njenu kćerkicu Almu (9), a još troje djece povrijedio, od čega dvoje teže.

 

Kantonalni sud u Novom Travniku potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Travnik, a koja Rustempašića tereti za teško krivično djelo protiv bezbjednosti saobraćaja.

 

Kako je potvrđeno "Nezavisnim", Rustempašića terete da je oko 20.30 sati, nakon što se napio, sjeo za volan i uključio se u saobraćaj u Ulicu  Kalinska, svjestan da na taj način može izazvati opasnost.

 

"Krećući se iz pravca naselja Kasapovići, u pravcu Gradske džamije, vozio je brzinom od 77 km/h umjesto zakonom dozvoljenih do 50 km/h", navodi se u optužnici.

 

Dodaje se da je vozilom nekontrolisano prelazio sa desne na lijevu kolovoznu traku, pa kada se približio Gradskoj džamiji, sišao je sa kolovoza i pri nesmanjenoj brzini nastavio voziti trotoarom, zapinjući desnom stranom vozila za zid i stubove ograde džamijskog dvorišta.

 

"Potom je udario grupu pješaka koji su išli tim trotoarom u istom pravcu", navodi se u optužnici.

 

Postupajući tužilac je u optužnici predložio da se Rustempašiću na duže vrijeme zabrani vožnja. Kantonalni sud prihvatio je prijedlog za produženje pritvora Rustempašiću, koji iza brave ostaje do 7. maja ili do nove odluke suda.

 

(nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI