VIDEO/ Dokumentarac top tema svih svjetskih medija

Sestra Michaela Jacksona o pedofiliji: 'Volim svog brata, ali neću štititi zločin'

Showbizz 08.03.19, 15:28h

Sestra Michaela Jacksona o pedofiliji: 'Volim svog brata, ali neću štititi zločin'
Šta bi muškarac od 35 godina radio s dječakom trideset dana? I ja sam žrtva zlostavljanja i znam da će djeca ostatak života biti uplašena. Volim svog brata, ali više mi je žao te djece, kazala je tom prilikom pjevačica

 

Dokumentarac "Leaving Neverland" jedna je od top tema svih svjetskih medija. Optužbe da je kralj popa godinama zlostavljao dječake mnogima se čine sve uvjerljivije, a brojne radiostanice skinule su Jacksona sa svog repertoara. Britanski Daily Mail izvukao je intervju LaToye Jackson iz 1993. godine u kojemu ona direktno optužuje brata da je pedofil.

 

"Michael Jackson je moj brat, ali ne mogu i neću biti tiha učesnica u njegovim zločinima protiv malene nevine djece. Ako budem šutjela, to znači da sam na njegovoj strani i da umanjujem žrtvu te djece, što je pogrešno", kazala je LaToya za MTV 1993. godine, kada je Jackson prvi put optužen za pedofiliju.

 

"Šta bi muškarac od 35 godina radio s dječakom trideset dana? I ja sam žrtva zlostavljanja i znam da će djeca ostatak života biti uplašena. Volim svog brata, ali više mi je žao te djece", kazala je tom prilikom pjevačica.

 

Kasnije se o optužbama za pedofiliju svog brata pjevačica nije izjašnjavala.

 

 

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI