Nakon hapšenja 'nasmijanog ubice'

Kriminalci u panici: 'Zemunci' i 'škaljarci'' strahuju da Čaba Der ne progovori

Hronika 07.03.19, 13:50h

Kriminalci u panici: 'Zemunci' i 'škaljarci'' strahuju da Čaba Der ne progovori
Egzekutor koji je 1. marta uhapšen u Pragu mogao bi ponuditi informacije o tome za koga je ubijao

 

Čaba Der (38), plaćeni ubica koji je u petak, 1. marta, uhapšen u hotelu u Pragu u Češkoj, spreman je sarađivati s istražiteljima i raskrinkati vođe kriminalnih klanova iz Srbije i Crne Gore za koje je radio, prenijeli su crnogorski mediji.


''Nasmijani ubica'', kako su Dera nazvali u Srbiji, u pritvoru je već navodno ponudio saradnju, a njegov iskaz mogao bi biti najjači udarac za dva zaraćena klana – „škaljarski“ i „kavački“, a Čaba je, navodno, ubijao i za „zemunski klan“, piše Avaz


Pravosudni organi u Srbiji najavili su da će tražiti izručenje ovog ubice, koji ima srbijansko i mađarsko državljanstvo. Der se, za sada, sumnjiči za tri likvidacije - ubistvo Nebojše Markovića u januaru u Beogradu, Ivana Serdarušića u Amsterdamu i Lasla V. u Budimpešti.


- Vrlo je moguće da Der postane svjedok-saradnik i ponudi informacije i dokaze o tome ko ga je plaćao i za koga je ubijao. Samo na taj način on bi mogao izbjeći da ostatak života provede iza rešetaka – kazao je izvor iz istrage.


Čaba Der je nakon puštanja iz zatvora 2017. prvi put priveden u septembru iste godine u Sarajevu. Tada je uhapšen s Markom Gojčevićem iz Bara, a crnogorski mediji su špekulirali da su došli u Sarajevo da ubiju Alana Kožara, za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Slobodana Šaranovića u Budvi u martu 2017. godine.


Alan Kožar je, navodno, blizak ekipi Luke Bojovića, koji je u sukobu sa Šaranovićima od 2009. godine.

 

- Der bi mogao otkriti ko ga je poslao na jednog od najbližih saradnika Luke Bojovića. Postoji sumnja da je u Pragu došao na novi zadatak - dodaje izvor.


Bojović i Kožar su bliski „škaljarskom klanu“ i može se očekivati da bi Der, kojem su lisice stavljene u gradu u kom je nedavno uhapšen i vođa „kavačkog klana“ Slobodan Kašćelan, mogao ponuditi informacije o „kavčanima“.

 

Čaba i Gojčević su u Sarajevu osuđeni na godinu zatvora zbog nedozvoljenog držanja pištolja i heklera na kojima je bio prigušivač. Nakon što su izdržali šest mjeseci u sarajevskom pritvoru, preostalih šest mjeseci zatvora im je pretvoreno u novčanu kaznu. Na slobodu su pušteni u martu 2018., kada su i protjerani iz BiH na period od pet godina.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI