Potpredsjednica Naše stranke pojašnjava

Sabina Ćudić: Ne poredimo se sa HDZ-om i SNSD-om, ali...

Front 07.03.19, 12:34h

Sabina Ćudić: Ne poredimo se sa HDZ-om i SNSD-om, ali...
Potpredsjednica Naše stranke tvrdi da se stalno provlači pitanje „da li mi izjednačavamo SDA sa HDZ-om BiH i SNSD-om“, i ocjenjuje da nije probosanski glasati u Domu naroda Federalnog parlamenta za HDZ i SNSD

 

Saradnja članica BH bloka u Federalnom parlamentu je dobra, međusobno se pomažemo i bićemo podrška dvjema članicama bloka SDP-u BiH i DF-u u ostvarivanju njihovih ciljeva, ocjenjuje potpredsjednica Naše stranke i zastupnica u Federalnom parlamentu Sabina Ćudić. BH blok, koji čine Socijaldemokratska partija BiH, Naša stranka i Demokratska fronta, kao ideja je nastao prije šest mjeseci, ali nije došlo do formaliziranja odnosa, piše BHRT.

 

- Prethodna tri sastanka koja smo inicirali otkazao je gospodin Željko Komšić (predsjednik Demokratske fronte). Naravno, njegova funkcija, ima itekako puno obaveza, puno protokolarnih obaveza, i razumijem da nije imao vremena, ali to znači, ako je nešto tri puta otkazano, naredni sastanak mora doći na inicijativu onoga koji je te sastanke u posljednji momenat otkazao. Itekako smo voljni i spremni da sjednemo za sto i da to uradimo, ali ovaj put poziv mora doći od gospodina Komšića - kaže Ćudić.

 

Potpredsjednica Naše stranke tvrdi da se stalno provlači pitanje „da li mi izjednačavamo SDA sa HDZ-om BiH i SNSD-om“, i ocjenjuje da nije probosanski glasati u Domu naroda Federalnog parlamenta za HDZ i SNSD.

 

- Stalno se provlači pitanje da li mi izjednačavamo SDA sa HDZ-om BiH i SNSD-om? Ne, niti poredimo, niti izjednačavamo. Ali, ono što tražimo jeste, da na terenu dokažu da nisu partneri. SDA nije morala, podvlačim, nije morala, podići ruke za delegate HDZ-a i SNSD-a u Federalnom Domu naroda i osigurati većinu u državnom Domu naroda. To su ipak učinili.

 

U Intervjuu „Jedan“ potpredsjednica Naše stranke i zastupnica u Federalnom parlamentu Sabina Ćudić, odgovara na pitanja građana i govori o evropskim i NATO integracijama BiH, korupciji, stanju u pravosuđu, inicijativama u Federalnom parlamentu…

 

Intervju „Jedan“ je na programu od 21.00 sat na BHT1.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI