Monstruozan slučaj dobio sudski epilog

Otac priznao da je bebu bacio u provaliju kod Mostara: Mile Šimić osuđen za ubistvo tek rođenog djeteta

Hronika 05.03.19, 16:19h

Otac priznao da je bebu bacio u provaliju kod Mostara: Mile Šimić osuđen za ubistvo tek rođenog djeteta
Osuđen na 15 godina zatvora zbog ubojstva svog tek rođenog djeteta

 

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a zaključilo je Sporazum o priznanju krivice s optuženim Milom Šimićem, kojeg je prihvatio Županijski sud u Mostaru i osudio ga na 15 godina zatvora zbog ubistva svog tek rođenog djeteta.

 

"Tužiteljstvo je prilikom zaključivanja Sporazuma s optuženim i njegovim braniteljem i određivanjem predložene sankcije, koja je u zakonskom okviru cijenilo sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti na strani optuženog. Stoga, Tužiteljstvo smatra da će izrečenom kaznom zatvora u trajanju od 15 godina biti zadovoljena kako specijalna, tako i generalna prevencija, te da će ona imati značajan utjecaj kako na počinitelja, tako i na druge eventualne počinitelje navedenog kaznenog djela", saopćeno je iz Ureda glavnog županijskog tužitelja.

 

Što se tiče majke djeteta, Mladenke Šimić (28), njoj se suđenje vodi odvojeno.

 

Podsjetimo, 12. septembra javnost je saznala da je na lokalitetu Kobilovača kod Mostara bračni par iz Dragićine kod Gruda svoje tek rođeno muško dijete bacio u žbunje i šipražje, u provaliju pored ceste prema Čitluku.

 

Prema navodima iz optužnice, Mile Šimić je 6. septembra došao u Mostar po suprugu koja se porodila u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, i to u pratnji dvoje maloljetne djece, a nakon što su svi zajedno krenuli vozilom u pravcu Čitluka, u namjeri ubistva novorođenčeta, on je zaustavio automobil na Kobilovači pored makadamskog proširenja.

 

Njegova supruga je tada izvela djecu iz automobila te se s njima udaljila, a Mile je uzeo korpu s novorođenčetom te je bacio u provaliju. Novorođenče je, prema optužnici, usljed toga glavom udarilo o tvrdu podlogu i zadobilo masovne ozljede kostiju glave. Usljed tih ozljeda je nastupila smrt, nakon čega su se optuženici vratili u vozilo i zajedno sa djecom zaputili se kući. Djeca ovog bračnog para smještena su u 'Majčino selo' u Međugorje.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI