BURNA REAKCIJA IZ TUZLE

Nije kriv ubica, krive su žrtve: Monstruozna propaganda iz Srbije brani zločin Novaka Đukića na tuzlanskoj Kapiji!

Front 05.03.19, 11:39h

Nije kriv ubica, krive su žrtve: Monstruozna propaganda iz Srbije brani zločin Novaka Đukića na tuzlanskoj Kapiji!
Pronašli su generala koji se usudio potpisati mišljenje da kriv nije ubica, nego da su krive žrtve - navodi se u saopštenju Grada Tuzla

 

Predstavnici Grada Tuzle uputili su saopštenje za javnost u vezi sa, kako se navodi, monstruoznom propagandom iz Srbije o zločinu na tuzlanskoj Kapiji.


Saopštenje koje potpisuju gradonačelnik Jasmin Imamović, predsjedavajući Gradskog vijeća Aleksandar Vujadinović i zamjenik predsjedavajućeg Gradskog vijeća Mirel Mišković, prenosimo u cjelosti:                                                             

 

"Poznato je da je vojska ratnih zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića skoro četiri godine granatirala bosanskohercegovačke građane i počinila mnoge ratne zločine pravosnažno dokazane i presuđene u Međunarodnom sudu pravde u Hagu, kao i u domaćim sudovima.


Jedan od najmonstruoznijih zločina je zločin na Kapiji, koji je pravosnažno dokazan i presuđen presudom Suda Bosne i Hercegovine, kojom se za ratni zločin osuđuje Novak Đukić. Pomenuti ratni zločinac je pobjegao u Republiku Srbiju i tamošnje vlasti ga, suprotno međunarodnom pravu, odbijaju izručiti.


Da bi opravdali sakrivanje jednog ratnog zločinca, tj. Novaka Đukića, režim Srbije bruka cijelu Srbiju i vrši brutalnu propagandnu aktivnost osporavanja pravosnažne presude na način koji je nemilosrdan i monstruozan, baš kao i što je to i zločin počinjen 25.5.1995. godine.


Pronašli su generala koji se usudio potpisati mišljenje da kriv nije ubica, nego da su krive žrtve. Ovaj strašni zločin koji je bio uvod u genocid počinjen u Srebrenici, živa je rana, a negiranje ovog zločina je velika opasnost za stabilnost i mir na Balkanu.


Pozivamo vlasti Srbije da poštuju pravosnažnu sudsku odluku i izruče ratnog zločinca Novaka Đukića, vlastima Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju Grada Tuzla.

 

saopstenje-kapija

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI