Oporavlja se u bolnici

Najstarija kćerka koju je otac bacio s balkona probudila se iz kome: Njeno prvo pitanje slama srce

Hronika 05.03.19, 08:35h

Najstarija kćerka koju je otac bacio s balkona probudila se iz kome: Njeno prvo pitanje slama srce
Na intenzivnoj je svima prirasla srcu, a sestre i ljekari su uvijek uz nju kad joj nešto treba ili je boli

 

Djevojčica koju je otac bacio s balkona probudila se iz kome, često spominje porodicu. Svakodnevno je vode na snimanja i preglede, a ljekari i medicinske sestre trenutno su joj jedina porodica.

 

- Gdje sam? Gdje su seke i braco - prvo je što je djevojčica (7) koju je otac bacio s balkona na 1. spratu kuće na Pagu pitala osoblje KBC-a Zagreb nakon što je došla svijesti.

 

Probudila se prije četiri dana na Odjeljenju intenzivne zagrebačke bolnice Rebro, gdje se još nalazi. Komunicira s osobljem, a jedna od prvih stvari koje je spomenula bila je kako su je kod kuće tukli, saznaje 24sata.hr u bolnici.

 

O batinama koje je dobivala u roditeljskom domu i prije jezivog događaja, kad ju je otac bacio s balkona, pričala je spontano i vrlo otvoreno.

 

Pomoćnik direktora KBC-a Zagreb, prim. dr Milivoj Novak kaže da je zdravstveno stanje djevojčice sad jako dobro, uspješno se oporavlja i danas bi trebala biti prebačena na drugo odjeljenje.

 

Na intenzivnoj je svima prirasla srcu, a sestre i ljekari su uvijek uz nju kad joj nešto treba ili je boli. Djevojčicu, otkad se probudila i počela komunicirati, obilaze i bolnički psiholozi, a u sve je uključen i psihijatar. Psihologinja s KBC-a Zagreb Marina Grubić svakodnevno odlazi djevojčici i razgovara s njom.

 

- Ona je još jako iscrpljena, spava, ponekad je i boli, a oko nje se stalno nešto događa, pregledi, terapije, obilasci ljekari ili odlasci na snimanje - kaže Grubić.

 

Djevojčica je tokom boravka u bolnici govorila da želi ići kući i da želi vidjeti mamu. Sestre su joj na to rekle da je mama s njenim sestrama i bratom te da misli na nju. I Marini Grubić spomenula je da bi htjela vidjeti mamu, a psihologinja ju je na to utješila riječima da hoće, ali da sad mora ozdraviti i da je to najvažnije.

 

Kompletan tekst pročitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI