Nakon skandaloznog nastupa u Novom Sadu

Čanak ne vjeruje u izgovorene provokacije Segreja Trifunovića: Volio bih da mi kaže u lice

Front 03.03.19, 10:16h

Čanak ne vjeruje u izgovorene provokacije Segreja Trifunovića: Volio bih da mi kaže u lice
Ne vjerujem da je to rekao, a ako jeste, i ako to zaista misli, želio bih da mi to kaže u lice. Jednostavno, ne vjerujem da je sve to izgovorio neko ko se zalaže za promjenu sistema u Srbiji, a ko nudi nekakav govor koji nije primjeren građanskom društvu – kaže Čanak

 

Ono šta sam vidio, ne vjerujem da je Sergej Trifunović izgovorio. To su stvari toliko van bilo kakvog političkog razgovora, da u to potpuno ne vjerujem, kaže lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak.

 

Na ovaj način on komentariše skandalozni nastup glumca i lidera PSG Sergeja Trifunovića u Novom Sadu, u kome je političkim neistomišljenicima poručio da su “u g…ima” i da im se “s..e u usta”, dok je Nenada Čanka, lidera LSV, opisao kao “teško đubre”, o kome je govorio i u kontekstu otcjepljenja Vojvodine.

 

– Ne vjerujem da je to rekao, a ako jeste, i ako to zaista misli, želio bih da mi to kaže u lice. Jednostavno, ne vjerujem da je sve to izgovorio neko ko se zalaže za promjenu sistema u Srbiji, a ko nudi nekakav govor koji nije primjeren građanskom društvu – kaže Čanak za Blic.

 

Na Trifunovićevom “nastupu” nije bio, kaže da je pogledao “neki snimak”, i navodi da je možda riječ o “nekakvom izmišljenom pokušaju da se napravi nekakva svađa”.

 

Govoreći o otcjepljenju, Čanak kaže da hiljadu puta izrečena laž postaje istina.

 

– O otcjepljenju se priča desetinama godina unazad pa sve do danas, i uvijek se koristi jer je najelegantnije rješenje da dobijete neku bitku, jer niko zapravo otcjepljenje neće. Ta trabunjanja oko secesije su priče koje prolaze, i za one koji nemaju šta drugo da radi. Ko ne zna ništa o tome i Vojvodini, priča o secesiji – priča Čanak.

 

Kako je naveo, ima i napismeno da stranka na čijem je čelu nema separatističke težnje.

 

– U jednom od prethodnih saziva skupštine, jedan od poslanika SRS je postavio pitanje o separatističkom djelovanju LSV, i tada dobio odgovor od policije da ona nema saznanja o tome. Tako da, imamo i napismeno da LSV to nije. To je priča koja se koristi kao opšte mjesto – objasnio je Čanak.

 

Lider PSG se u jučerašnjem obraćanju prisjetio i orgulja, rekavši da je Čanak, “to trulo đubre”, napravio “kuću do kuće da bi u drugoj imao gde da smjesti orgulje”.

 

Sa druge strane, Čanak objašnjava da te orgulje nisu kod njega više od godinu dana, već u srednjoj muzičkoj školi u Novom Sadu koju je i sam pohađao, i da su bile poklon za koji su on i pojedini donatori skupljali novac.

 

– Ne znam šta je želio time da kaže, vjerovatno ga neko nešto nije dobro obavijestio – naveo je Čanak.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI