FOTO/ Jedna od najvećih poslijeratnih investicija u BiH

U Tuzli se gradi luksuzno naselje: Toranj viši od 'Avaz Twist Towera', restorani, kružni tokovi, saloni...

Biznis Klub 02.03.19, 15:22h

U Tuzli se gradi luksuzno naselje: Toranj viši od 'Avaz Twist Towera', restorani, kružni tokovi, saloni...
U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice sa kružnim tokovima

 

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio priču da se na zemljištu “Livnice” u Tuzli gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks koji će predstavljati jednu od najvećih poslijeratnih investicija u BiH, Infoplus je došao u posjed fotografija tog kompleksa čija investicija se mjeri na stotine miliona KM.

 

Podsjećanja radi, zemljište na kojem je smještena “Livnica” kao i kompletne pogone kupio je aktuelni načelnik Kalesije Sead Džafić koji je to platio oko 14 miliona KM, a već u svom vlasništvu ima firmu Unis Tok u Kalesiji kao i Kovnicu u Bileći.

 

tuzla-investicija-kompleks-livnica

 

S obzirom na planove Grada Tuzle i na stanje samih proizvodnih pogona, Džafić se odlučio da iz gradske sredine dislocira “Livnicu”, a nova lokacija bit će poznata u narednom periodu, saznaje Infoplus.ba.

 

Vlasnik zemljišta na kojem će se graditi ovaj kompleks je Sead Džafić, koji će zajedno sa investitorima učestvovati u izgradnji naselja u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Towera” u Sarajevu.

 

U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene saobraćajice sa kružnim tokovima.

 

(Infoplus.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI