Protest u Novom Sadu

Sergej Trifunović bez pardona: Studenti, u go*nima ste! Autonomaši, se*em vam se u usta fašistička!

Front 02.03.19, 09:44h

Sergej Trifunović bez pardona: Studenti, u go*nima ste! Autonomaši, se*em vam se u usta fašistička!
Predsjednik PSG-a je pomenuo i priču o navodnom otcjepljenju Vojvodine, iznijevši niz uvreda na račun lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka

 

Glumac Sergej Trifunović, predsjednik Pokreta slobodnih građana, održao je sinoć možda i najskandalozniji performans u svojoj političkoj karijeri, tokom kojeg je političkim neistomišljenicima poručio da su “u g...ima” i da im se “s..e u usta”, dok je Nenada Čanka, lidera LSV, opisao kao “teško đubre”, prenosi Blic.

 

Protest "1 od 5 miliona - Stop krvavim košuljama" počeo je sinoć od 18 sati na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu. Na protestu je govorio i Sergej Trifunović, koji se prije toga priključio studentima Univerziteta u Novom Sadu koji su se okupili od 17 sati ispred Studentskog doma "Slobodan Bajić”.

 

Rekao je da se danas okupilo oko 300 studenata da krene na protest, a da je njih 350 jelo u punoj menzi, “što mene vrijeđa”, pa im se obratio.

 

- Nadam se da uživate u šniclama, nadam se da znate gdje živite; očigledno da ne znate čim sjedite ovdje, a niste napolju sa svojim kolegama. Ja vam kažem sram vas bilo. Ne znam kako vas nije sramota, ne znam kada ćete se probuditi, ali ja vam želim da to bude što prije, da se ne biste probudili u govnima u kojima već jeste. Prijatno! Pitam ove ljude koji nisu sa nama šta još treba da se desi, ko još treba da popije šipku u glavu ili šest metaka u leđa, koliko još naselja treba da poruše ljudi u fantomkama, koliko istih sranja treba da nas udari u glavu da bi ste se vi probudili - izjavio je Trifunović.

 

Predsjednik PSG-a je pomenuo i priču o navodnom otcjepljenju Vojvodine, iznijevši niz uvreda na račun lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka.

 

- Stalno se priča od otcjepljenju Vojvodine ako se to desi ću se odseliti odavde. Još ako to uradi Nenad Čanak, to trulo đubre koji je napravilo kuću do kuće da bi u drugoj imalo gdje da smjesti orgulje. Ali mi to nećemo dozvoliti. Ovo zlo traje već 29 godina i nije Vučić najveći problem nego ti Rasimi Ljajići, ti Nenadi Čanci i Čede Jovanovići - kazao je Trifunović.

 

Maji Gojković predsjednici Narodne skupštine se izvinio što ju je ranije nazvao „kurvom“ ali je rekao da je „čobanka“ čija se politička karijera sastoji isključivo od prelijetanja u druge partije. Trifunović je Gojkovićku pitao i zašto svaki put kad u parlament stigne prijedlog za liječenje nekog djeteta ona stisne zvonce i poslanici vladajuće većine kažu „ne“.

 

Trifunović je poslije protesta, na tvrdnje iznijete u jednom tvitu da je u Novom Sadu održao “fašistički govor”, na Tviteru odgovorio:


“Fašištički? Moj govor je upravo bio protiv vas, secesionista, otcjepljivača Vojvodine, u usta vam se serem fašistička.”

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI