Bratu donijela 'poklon'

Skeneri otkrili sumnjivu materiju: Uhapšena sestra Marka Čolića koji je brutalno pretukao novinara Kovačevića

Hronika 28.02.19, 11:30h

Skeneri otkrili sumnjivu materiju: Uhapšena sestra Marka Čolića koji je brutalno pretukao novinara Kovačevića
Droga je otkrivena kada su zatvorski čuvari pregledali odjeću koju je ona donijela bratu, a izvor uključen u istragu ispričao je da se Jovana branila da nije znala da se droga nalazi u odjeći

 

Jovana Čolić uhapšena je zbog sumnje da je u Kazneno popravnom zavodu Banjaluka na Tunjicama pokušala prokrijumčariti kokain svom bratu Marku Čoliću Rodi, koji je optužen da je pokušao ubiti novinara BN televizije Vladimira Kovačevića, javlja Srpskainfo.

 

Droga u odjeći

 

Prema njihovim saznanjima, droga je otkrivena kada su zatvorski čuvari pregledali odjeću koju je ona donijela bratu. Izvor uključen u istragu ispričao je da se Jovana branila da nije znala da se droga nalazi u odjeći.

 

Ona je drogu pokušala prokrijumčariti svom bratu Marku Čoliću koji je optužen da je sa Nedjeljkom Dukićem pokušao ubiti novinara Vladimira Kovačevića, kada su ga metalnim palicama brutalno pretukli ispred njegove zgrade u Banjaluci. Saznanja su potvrđena i u Policijskoj upravi Banjaluka.

 

Portparol PU Banjaluka Marija Markanović rekla je za Srpskainfo da su oni u januaru postupili po prijavi službenika ustanove zatvorenog tipa.

 

- Oni su prijavili da su prilikom pregleda osobe uočili i oduzeli materiju koja podsjeća na kokain. PU Banjaluka 25. februara je, nakon prikupljenih dokaza, podnijela izvještaj protiv J. Č. zbog sumnje da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga - rekla je Markanović.

 

Prema saznanjima Srpskainfo, Jovana je početkom januara došla u posjetu bratu u zatvor i tom prilikom mu donijela odjeću.

 

- Prilikom pregleda odjeće u malom džepu na hlačama zatvorski čuvari pronašli su malu PVC vrećicu i odmah su posumnjali da je riječ o drogi kokain. Njihove sumnje su i potvrđene nakon što je analiziran sadržaj vrećice – pojasnio je izvor Srpskainfo.

 

On dodaje da su zatvorski čuvari odmah obavijestili policiju o drogi koju su pronašli kod Jovane Čolić.

 

- Policija je zatim ispitala Čolićevu, ali se ona tokom saslušanja branila i tvrdila da nije znala da se u džepu hlača nalazila droga. Ona je inspektorima izjavila da ju je brat nazvao iz zatvora i rekao da mu donese dvoje hlača i kožnu jaknu – istakao je naš sagovornik.

 

Ispričala je da je ona tu odjeću samo uzela i odnijela u zatvor, međutim, inspektori nisu povjerovali u njenu priču, pa je protiv nje podnesen izvještaj tužilaštvu.

 

Skeneri

 

Izvor iz Ministarstva pravde RS-a pojasnio je kako je Jovana Čolić, zajedno sa stvarima koje je donijela taj dan, pregledana u posebnoj prostoriji u KPZ-u Banjaluka, gdje se kontrolišu svi koji dolaze u posjetu.

 

- Tom prilikom korišteni su savremeni skeneri uz pomoć kojih je otkrivena sumnjiva materija, koja je zatim dostavljena tužilaštvu i sudu na vještačenje, rekao je izvor Srpskeinfo.

 

Podsjetimo, u Okružnom sudu u Banjaluci u toku je suđenje Marku Čoliću optuženom da je pokušao ubiti Vladimira Kovačevića. On je sa još jednom osobom u augustu prošle godine Kovačevića sačekao i brutalno pretukao metalnim palicama.

 

Poslije napada Čolić je uhapšen, a za Dukićem je raspisana međunarodna potjernica.

 

(Srpskainfo.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI