Upozorenje na snazi sutra do 12

U Trebinju višemilionska šteta, više od 500 prijava zbog nevremena

Hronika 23.02.19, 18:59h

U Trebinju višemilionska šteta, više od 500 prijava zbog nevremena
Posebno su, kaže, oštećeni gradski park, koji je u poslijepodnevnim satima saniran, te objekat zatvorenog bazena u izgradnji, srednjoškolski centar, kao i privatni objekti na kojima je, najčešće, oštećen crijep ili dimnjak

 

Prve procjene govore da se šteta od olujnog vjetra na području Trebinja procjenjuje na više miliona KM - rekao je zamjenik gradonačelnika Trebinja Mirko Ćurić

 

Ćurić, koji je i šef Štaba za vanredne situacije, istakao je da svaka dva minuta dobijaju po jednu novu prijavu o šteti koja je nastala uslijed jakih udara vjetra koji su dostizali i do 100 kilometara na sat, te da su do sada primili oko 500 prijava. 

 

Posebno su, kaže, oštećeni gradski park, koji je u poslijepodnevnim satima saniran, te objekat zatvorenog bazena u izgradnji, srednjoškolski centar, kao i privatni objekti na kojima je, najčešće, oštećen crijep ili dimnjak. 

 

Ćurić je kazao i da stanje na području trebinjskih mjesnih zajednica nije alarmantno i gradske službe mogu da odgovore na zahtjeve građana. 

 

Komantir Policijske stanice Trebinje Veselin Milićević naveo je da će pripadnici ove službe tokom noći i dana pojačati prisustvo na ulicama grada, kako bi zaštiti građane i njihovu imovinu. 

 

Operativni dio Štaba za vanredne situacije i dalje je u pripravnosti, a upozorenje građanima zbog mogućih udara vjetra na snazi je sutra do 12.00 sati, zbog čega im je data preporuka da bez prijeke potrebe ne napuštaju svoje domove. 

 

Bez snabdijevanja električnom energijom i dalje je manji dio grada Trebinja, a Bileća, Gacko i Berkovići su u poslijepodnevnim satima ponovo dobili struju. 

 

Općina Nevesinje je još uvijek bez električne energije.

 

(FENA/dg; Foto: Trebinjelive.info)

BLIN
KOMENTARI