Prijatelji se smjenjuju na bini

Oproštaj od kralja narodne muzike Šabana Šaulića, cijela estrada u suzama: 'Više ništa nije isto...'

Hronika 22.02.19, 12:07h

Oproštaj od kralja narodne muzike Šabana Šaulića, cijela estrada u suzama: 'Više ništa nije isto...'
Brunclik je kroz suze, jedva uspijevala da priča. Ona se jecajući prisjetila svog dugogodišnjeg prijateljstva sa Šaulićem

 

Komemoracija povodom smrti Šabana Šaulića počela je u 11 časova, a prvi se od preminulog pjevača oprostio predsjednik udruženja estradnih umetnika Srbije, Dragiša Golubović. Porodica i prijatelji okupili su se u ogromnom broju u Skupštini grada Beograda. U suzama prate potresne govore prijatelja kralja narodne muzike.

 

U velikoj sali među prvima su stigli uplakani Goca Božinovska i Šabanov brat Hasan Dudić, a zatim Sneki Babić, Miša Mijatović, Saša Nikolić, Miroslav Ilić, Dragana Mirković, Zorica Brunclik i Kemiš, Milena Plavšić, Željko Joksimović, Saša Popović i Suzana Jovanović, Ana Bekuta i Milutin Mrkonjić, Jelena Broćić, Damir Handanović, Vesna Milanović, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, Dejan Matić, Dragan Kojić Keba, Neda Ukraden, Zlata Petrović, Nada Topčagić, Aleksandar Antić, Aleksandar Vulin sa ženom...

 

Zorica Brunclik: Dragi kume, moj prijatelju

 

Pjevačica Zorica Brunclik održala govor na komemoraciji u čast svog kuma tragično nastradolog pjevača Šabana Šaulića. Brunclik je kroz suze, jedva uspijevala da priča. Ona se jecajući prisjetila svog dugogodišnjeg prijateljstva sa Šaulićem.

 

- Dragi moji kume, moji prijatelju i moji kolego. Kada je u nedjelju odjeknula kao bomba vijest, više ništa nije bilo isto. Zavlada je nevjerica, naši ljudi tuguju u cijelom svijetu, tuguje region, Srbija. Porodica je neutješna, prijatelji i kumovi. A kada kažem kumovi, prije nego što bilo šta kažem, razmišljam zašto si se ti kume odlučio za mene kada si bio tih i smiren, a ja sve suprotno bila. Moj kume, toliko toga smo prošli zajedno za četrdeset godina, rođenje djece, slave, svadbe, svaki tvoj i moj uspjeh smo podijelili sa porodicama. Ali smo dijelili tugu kada smo ispraćali roditelje na vječni počinak, ti i tvoja porodica ste bili uz mene - rekla je jecajući pjevačica.

 

Golubović: Kada je pjevao, vjerovali ste mu

 

Predsjednik udruženja estradnih umjetnika Srbije, Dragiša Golubović održao je prvi govor na komemoraciji kralju narodne muzike.

 

- Suprug, deda, otac, više nije fizički sa nama. Kada je pjevao, vjerovali ste mu, bio je pjevač sjete i radosti. Bio je uzor mnogim mladim pjevačima. Karijeru je započeo prije pola vijeka, sarađivao je sa brojnim imenima. Svoju karijeru obilježio je solističkim koncertom prošle godine i osjećao veliku odgovornost za to. Koncerti su mu bili izazov. Krajem 2018. godine primio je estradnu muzičku nagradu. Bio je ponosan na to i zadovoljan. Mnogi značajni festivali pamte Šabana po sjajnim pjesmama. Po prirodi je bio tih i emotivan... Njegove oči bile su ogledalo njegove duše. Iskrile su kada je bio radostan i veseo. Takvog ga pamtimo svi mi, kolege sa estrade. Teško nam je, neka je vječna slava i hvala velikom Šabanu. Molim da minutom ćutanja odamo poštu našem velikom i nezaboravnom Šabanu - rekao je Dragiša Golubović, predsjednik udruženja estradnih umjetnika Srbije.

 

Nakon toga pušten je kratak video Šabana sa porodicom i njegova pjesma "Vjeruj u ljubav". Porodica i prijatelji zajecali su...

 

Fotografije i video možete pogledati OVDJE.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI