VELIKI PLANOVI U REGIONU

Perutnina Ptuj dobila novog vlasnika: Evo kojem je svjetskom gigantu prodat poznati proizvođač živinskog mesa?

Biznis Klub 22.02.19, 11:05h

Perutnina Ptuj dobila novog vlasnika: Evo kojem je svjetskom gigantu prodat poznati proizvođač živinskog mesa?
Četiri dana nakon što je proces akvizicije dobio odobrenje, došlo je do promjena u sastavu rukovodstva kompanije Perutnina Ptuj.

 

 

MHP SE (LSE: MHPC), vodeća međunarodna poljoprivredno-industrijska grupacija, upravo je završila dogovor o kupovini Perutnine Ptuj, najvećeg i najznačajnijeg proizvođača živinskog mesa i mesnih prerađevina u Jugoistočnoj Evropi. Time je MHP grupa danas postala najveći akcionar Perutnine Ptuj sa kontrolom nad 90% akcija.


Četiri dana nakon što je proces akvizicije dobio odobrenje, došlo je do promjena u sastavu rukovodstva kompanije Perutnina Ptuj. Sve izmjene, kao i biografije novih članova UO objavljene su ovdje


Ovo je prvo preuzimanje ove vrste u Evropi za MHP grupu, a trenutno su u razmatranju i druga partnerstva i dalje globalno širenje. Konačna kupovna cijena će zavisiti od rezultata revizije poslovanja Perutnine Ptuj za period do 31. decembra 2018. godine, navodi se u saopštenju MHP Grupe


Nakon dogovorenog preuzimanja, MHP grupa se još jednom obavezala da će:
- da održava najviše tržišne i međunarodne standarde kvaliteta i da ih unapređuje
- da će obezbjediti sva postojeća radna mesta i otvori nova
- kao i da će proširiti proizvodnju, doprinjeti razvoju proizvoda i prepoznatljivosti brendova.


- Drago nam je da privodimo kraju ovaj proces i ostvarujemo svoje ambiciozne planove koji će donijeti direktnu korist zaposlenima, farmerima, lokalnim zajednicama u kojima posluje Perutnina Ptuj, kao i široj regionalnoj industriji – izjavio je direktor MHP-a Yuriy Kosiuk i dodao:


- Sigurni smo u uspješnu budućnost Perutnine Ptuj na osnovu našeg partnerstva. Spajanjem iskustva i znanja dvije kompanije i investicijama u nove pogone i tehnologiju, uvjereni smo da možemo dodatno da razvijemo proizvodnju, ojačamo saradnju s lokalnim partnerima i povećamo prodaju proizvoda Perutnine Ptuj. Ovo partnerstvo dodatno potvrđuje MHP kao najbrže rastućeg evropskog proizvođača živinskog mesa i predstavlja veliki strateški korak u jačanju pozicije kompanije na globalnom nivou.


Andrey Zubitskiy, predsednik UO SIJ grupe rekao je:


- Od ulaska u ovu prehrambenu kompaniju u Sloveniji 2015. godine, SIJ grupa je osigurala stabilno vlasništvo i finansije, dobru menadžersku praksu i sveukupno uspešno poslovanje. S obzirom na naša dugoročna ulaganja u metalurgiju kao primarnu delatnost SIJ grupe, željeli smo da pronađemo strateškog partnera za Perutninu Ptuj koji će zadržati poslovni model, obezbjediti radna mjesta i dalji razvoj. Na osnovu poslovnog plana smo 2018. godine značajnu pažnju posvetili potrazi za dugoročnim partnerom za Perutninu Ptuj. Zadovoljni smo što će, nakon uspješno završenog preuzimanja, Perutnina Ptuj dobiti novog strateškog vlasnika iz sopstvene industrije, i to MHP - jednu od vodećih međunarodnih poljoprivredno-industrijskih grupacija. U isto vrijeme, ponosni smo što novom vlasniku predajemo kompaniju u dobrom stanju i radujemo se njenim daljim uspjesima.


Enver Šišić, direktor Perutnine Ptuj, istakao je da vjeruje da će akvizicijom kompanije od strane MHP grupe Perutnina Ptuj konačno otključati akumulirani potencijal:


. Uz podršku MHP kao strateškog partnera i vlasnika, posvećenost zaposlenih i farmera, i lojalne potrošače, kompanija će nadmašiti regionalne okvire.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

BLIN
KOMENTARI