Uhapšena dva muškarca

Drogu namirisala mješanka Molly: Na graničnom prijelazu u blizini Bijače zaplijenjeno više od 61 kg marihuane

Hronika 21.02.19, 20:47h

Drogu namirisala mješanka Molly: Na graničnom prijelazu u blizini Bijače zaplijenjeno više od 61 kg marihuane
Načelnik dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Pavličević izjavio je kako je detaljno pregledano vozilo zbog sumnje da se njime prijevoze opijati. Pritom je reagirao službeni pas za otkrivanje droga

 

Hrvatska policija pronašla je više od 61 kilograma marihuane u prepravljenoj prikolici vozila crnogorskih registracija u kojem su bila dvojica Crnogoraca u dobi od 37 i 57 godina.

 

Crnogorci su u Hrvatsku pokušali ući iz Bosne i Hercegovine u srijedu navečer, a kontrolirani su na graničnome prijelazu Nova Sela, u blizini Metkovića.

 

Načelnik dubrovačko-neretvanske Policijske uprave Ivan Pavličević izjavio je kako je detaljno pregledano vozilo zbog sumnje da se njime prijevoze opijati. Pritom je reagirao službeni pas za otkrivanje droga - mješanka belgijskog ovčara i labradora Molly, koja je u službi granične policije Metkovića od juna 2018., a ovo joj je prva zapljena.

 

"Nakon toga smo od suca istrage dobili nalog za pretragu, kojom je u preinačenom prostoru priključnog dijela, tzv. trajlera, pronađeno 118 paketića sa suhom zelenom biljnom tvari nalik na opojnu drogu marihuanu. Teško je reći kojem je području bila namijenjena, ali iz iskustva prošlih zapljena jedan dio i Hrvatskoj", rekao je Pavličević.

 

Dodao je kako se kriminalistička istraga nastavlja, a nakon istrage i ispitivanja Crnogorci će završiti u pritvorskom nadzoru.

 

"Zbog složenosti graničnih prijelaza, ljudstva i tehničke opremljenosti policije, jug Hrvatske sve se više izbjegava za prijevoz opijata. Četiri granična prijelaza nude veću mogućnost otkrivanja svih krijumčarenja i nezakonitih prijelaza granice pa se zato sve više koriste morski put i područje BiH", rekao je Pavličević, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI