Uprkos velikim naporima ljekara i spasilaca

Skijaš umro na Bjelašnici: Pao je nasred staze, reanimirali su ga, ali uzalud

Hronika 21.02.19, 17:38h

Skijaš umro na Bjelašnici: Pao je nasred staze, reanimirali su ga, ali uzalud
Doktor i medicinski tehničari, ali i dva spasioca počeli su s reanimacijom i sve po procedurama BLS-a. Za nekih 15-20 minuta stigao je i čamac za spašavanje, kojim je muškarac spušten do Hitne medicinske pomoći, gdje je ekipa ljekara nastavila s reanimacijom, da bi nakon određenog vremena doktori proglasili smrt

 

Na olimpijskoj planini Bjelašnica danas je tokom skijanja preminuo muškarac.

 

Kako je za Avaz.ba potvrdio Edin Zametica, portparol Gorske službe spašavanja - Stanica Sarajevo, nesreća se dogodila u popodnevnim satima na polovini staze.

 

- Skijašu je pozlilo i pao je. Nama je javljeno da se povreda dogodila na stazi koja je od naše ekipe bila udaljena nekih 100-150 metara, te su vrlo brzo stigli na mjesto nesreće - kazao je Zametica i nastavio:

 

- Doktor i medicinski tehničari, ali i dva spasioca počeli su s reanimacijom i sve po procedurama BLS-a. Za nekih 15-20 minuta stigao je i čamac za spašavanje, kojim je muškarac spušten do Hitne medicinske pomoći, gdje je ekipa ljekara nastavila s reanimacijom, da bi nakon određenog vremena doktori proglasili smrt.

 

Naglasio je da se vjerovatno radi o srčanom udaru.

 

- Možda su na sve utjecale i vremenske prilike. Jutros je bilo izuzetno hladno, a u popodnevnim satima toplije - kazao je Zametica.

 

(Avaz.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI