Ušli iz susjednih zemalja

Policijska potjera za migrantima u Bijeljini

Hronika 21.02.19, 09:33h

Policijska potjera za migrantima u Bijeljini
Pronađeni ilegalni migranti nisu posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil

 

Na području Policijske uprave Bijeljina u jutarnjim satima pronađena su 22 migranta, koji su na teritoriju Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine ilegalno ušli iz susjednih zemalja. 

 

Oko 05.25 sati, u ulici Neznanih junaka u Bijeljini, policajci su kontrolisali četiri osobe, a provjerama je utvrđeno da se radi o ilegalnim migrantima iz Bangladeša. 

 

U 07.30 sati na području Grada Bijeljina pronađena je grupa od 18 osoba, za koja je provjerama utvrđeno da se radi o ilegalnim migrantima iz Pakistana. 

 

Pronađeni ilegalni migranti nisu posjedovali potvrde o iskazanoj namjeri podnošenja zahtjeva za azil. 

 

Iz Policijske uprave Bijeljina ističu da su ove osobe predate inspektorima za strance u Terenskoj kancelariji u Bijeljini. 

 

Lokalni portali u tom gradu su objavili da su pripradnici Policijske uprave Bijeljina brzom reakcijom uspjeli pronaći i privesti migrante koji su se jutros dali u bjeg prilikom sprovođenja u terensku Kancelariju za strance. 

 

Nakon što su se migranti razbježali, usljedila je policijska potjera u kojoj je, prema saznanjima portala InfoBijeljina, učestvovalo više od 30 policajaca.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI