Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo odluku

Mirjana Karanović, Krunoslav Cigoj i Chris Smith Počasni građani Sarajeva

Hronika 20.02.19, 19:23h

Mirjana Karanović, Krunoslav Cigoj i Chris Smith Počasni građani Sarajeva
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na sjednici je uručio zahvalnice zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu i komesaru Mevludinu Haliloviću za uspješnu saradnju i kontinuiranu podršku projektima Grada Sarajeva

 

Gradsko vijeće Grada Sarajeva donijelo je odluku na današnjoj sjednici da se Mirjana Karanović, Krunoslav Cigoj (posthumno) i Chris Smith proglase Počasnim građanima grada Sarajeva. 

 

Priznanje "Plaketa Grada Sarajeva" će biti dodijeljeno Ivi Štandekeru (posthumno), Jasminu Džindi (posthumno) i Muhamedu Bikiću

 

Nagrada "Sarajevska pahuljica" bit će uručena Malonogometnoj reprezentaciji BiH osoba sa dijabetesom, a nagrada "Graham Bamford" Elviru Karaliću

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na sjednici je uručio zahvalnice zamjeniku direktora Federalne uprave policije Ensadu Kormanu i komesaru Mevludinu Haliloviću za uspješnu saradnju i kontinuiranu podršku projektima Grada Sarajeva. 

 

Istaknuto je da su Federalna uprava policije i policija Kantona Sarajevo dali izniman  doprinos sigurnom održavanju manifestacija od značaja za grad Sarajevo, poput Nove godine na otvorenom i EYOF-a. 

 

Gradski vijećnici su donijeli i odluku o davanju saglasnosti i ovlaštenja gradonačelniku i Pravobranilaštvu Grada Sarajeva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa zgrade Željezničke stanice Bistrik u cilju pristupanja realizaciji Projekta obnove i rehabilitacije historijske građevine, koja je 2006. godine proglašena nacionalnim spomenikom BiH. 

 

Donesena je i Odluka o utvrđivanju javnog interesa i pristupanju realizaciji Projekta izgradnja ski staze Trebević i pratećih objekata, a u cilju revitalizacije Trebevića i povećanja turističke ponude u Sarajevu. 

 

Idejni koncept ski staze Trebević podrazumijeva ski stazu, vertikalni transport (ski lift) i sistem vještačkog zasnježivanja, saopćeno je iz Gradske uprave Sarajeva.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI