američki ambasador u bih

Eric Nelson predao akreditive Miloradu Dodiku: Tokom ceremonije naglasio je...

Front 19.02.19, 16:07h

Eric Nelson predao akreditive Miloradu Dodiku: Tokom ceremonije naglasio je...
Ambasador Nelson planira održati konferenciju za medije u skoroj budućnosti, tokom koje će govoriti o ključnim prioritetima Vlade Sjedinjenih Američkih Država za vrijeme njegovog mandata u Bosni i Hercegovini

 

Eric Nelson stigao je u BiH i danas je predao svoje akreditive ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

 

Tokom ceremonije, ambasador Nelson je naglasio: „Radujem se što ću voditi aktivnosti svoje Vlade na unapređenju prosperiteta, sigurnosti i poštivanja vladavine prava za dobrobit svih građana Bosne i Hercegovine. Sjedinjene Američke Države i dalje će biti garant suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine. Drago mi je što ću s Vama i Vašim kolegama u Predsjedništvu pomagati vašoj zemlji da napreduje ka partnerstvu u NATO savezu i Evropskoj uniji, što su njeni zacrtani ciljevi.” 

 

Ambasador Nelson planira održati konferenciju za medije u skoroj budućnosti, tokom koje će govoriti o ključnim prioritetima Vlade Sjedinjenih Američkih Država za vrijeme njegovog mandata u Bosni i Hercegovini.

 

Ambasador Nelson obavljao je dužnosti zamjenika izvršnog sekretara i direktora Izvršnog biroa pri Izvršnom sekretarijatu, gdje je bio na čelu timova za podršku državnom sekretaru i rukovodećim službenicima Ministarstva i njihovim kabinetima.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI