FUP-ova akcija 'Bic'

U Sarajevu uhapšena jedna osoba zbog iznude, u pretresu pronađeni 5.000 KM, oružje, municija...

Hronika 19.02.19, 14:29h

U Sarajevu uhapšena jedna osoba zbog iznude, u pretresu pronađeni 5.000 KM, oružje, municija...
Uhapšena osoba bit će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu

 

Policijski službenici Federalne uprave policije danas su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i angažman Specijalne policijske jedinice, započeli s realizacijom operativne akcije kodnog naziva „BIC“, na području Kantona Sarajevo, u cilju dokumentovanja osoba koje se dovode u vezu s krivičnim djelom iznuda.

 

U sklopu navedenih aktivnosti, a postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, izvršen je pretres i uhapšena je jedna osoba iz Sarajeva inicijala H.M. (1963.god.) koje je od ranije poznato kao višetruki povratnik u vršenju krivičnih djela, a koje se sumnjiči da je danas u prijepodnevnim satim na području općine Centar - Sarajevo, od jedne osobe iznudila  5.000 KM uz prethodno upućene prijetnje opasne po život njega i njegove porodice.

 

Prilikom lišenja slobode i pretresa navedene osobe pronađen i izuzet novac u iznosu 5.000 KM, vatreno oružje, municija, mobilni telefonski aparat i SIM kartica, te drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela.

 

Uhapšena osoba bit će kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji te operativne akcije, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI