Utvrđeni prijedlozi

Kandidati za Šestoaprilsku nagradu Topić, Smajlović i Bogičević

Hronika 18.02.19, 18:19h

Kandidati za Šestoaprilsku nagradu Topić, Smajlović i Bogičević
Javni poziv za predlaganje kandidata za ovu godinu je bio otvoren od 7. do 28. januara ove godine

 

Odbor za dodjelu "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2019. godini danas je na sjednici utvrdio prijedloge za dodjelu te nagrade i uputio ih Gradskom vijeću Sarajeva na razmatranje i konačno odlučivanje. 

 

U oblasti kulture i umjetnosti kandidat je prof.dr. Franjo Topić, u oblasti zdravstva i socijalne zaštite prof. dr. Fahrudin Smajlović, u drugim oblastima rada i stvaralaštva Bogić Bogićević. 

 

Javni poziv za predlaganje kandidata za ovu godinu je bio otvoren od 7. do 28. januara ove godine. Gradskom vijeću Sarajeva dostavljeno je 46 prijedloga i 51 podrška prijedlozima za 28 kandidata za dodjelu nagrade. 

 

Gradsko vijeće Grada Sarajeva će na sjednici, koja će biti održana u prvoj polovini marta, razmotriti i donijeti konačne odluke o dodjeli "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva".       

                                                                                         

Odbor za dodjelu te nagrade čine predsjedavajući Velija Katica, zamjenica predsjedavajućeg Tea Mušić, a članovi su: Srđan Srdić, Mira Jurić, Samir Fazlić, Miroslav Živanović,  Dado Stojnić, Dženana Zlatar, Hadžan Konjo, Novka Agić, Igor Baroš,  Elma Tuzlić i Benjamin Isović, saopćeno je iz Gradskog vijeća Sarajeva.

 

(FENA/dg)

BLIN
KOMENTARI