NAKON DODIKOVOG PRIJEDLOGA

Vučić: Republika Srpska nije izmišljeno ime, već ustavna kategorija BiH! A ako žele da joj dodaju Zapadna Srbija...

Front 17.02.19, 12:30h

Vučić: Republika Srpska nije izmišljeno ime, već ustavna kategorija BiH! A ako žele da joj dodaju Zapadna Srbija...
Vučić je komentirao i Dodikovu izjavu za "Politiku" kako će se zalagati da, ako bude došlo do promjene imena Republike Srpske, to bude "Republika Srpska Zapadna Srbija"

 


Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju kako Republika Srpska nije neko izmišljeno ime, već daytonska i ustavna kategorija BiH. 


Ocijenio je kako najnovije izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika po tom pitanju shvaća kao njegovu želju da kaže da nitko ne može i nema pravo da mijenja ime Srpske, prenosi Tanjug. 


Komentirajući Dodikovu izjavu za "Politiku" kako će se zalagati da, ako bude došlo do promjene imena Republike Srpske, to bude "Republika Srpska Zapadna Srbija", Vučić je rekao da nije pročitao taj intervju, ali da razumije da Dodik želi da kaže da nitko ne može i nema pravo da mijenja ime Republike Srpske. 


"Ime koje je ustavom zagarantirano i za koje se narod borio i koje je daytonska kategorija. Dakle, Republika Srpska nije neko izmišljeno ime, to je daytonska i ustavna kategorija BiH. Tako da sam siguran da je Republika Srpska bila i da će Republika Srpska i ostati", kazao je Vučić.


(FENA/ad  ) 

BLIN
KOMENTARI