Kolinda Grabar-Kitarović priznala

Pogriješila sam kada sam rekla da je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav. Tako su mi rekli neki savjetnici!

Front 16.02.19, 14:59h

Pogriješila sam kada sam rekla da je  'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav. Tako su mi rekli neki savjetnici!
Ona je na konferenciji za novinare koju je održala u povodu četiri godine od svečane inauguracije, istaknula kako je, kao i do sada, i dalje odlučna podupirati Hrvate u BiH u njihovom nastojanju da ostvare svoja prava koja im pripadaju kao konstitutivnom narodu u BiH

 


 Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u subotu kako će i dalje podupirati Hrvate u BiH u njihovom nastojanju da ostvare svoja prava. 


Ona je na konferenciji za novinare koju je održala u povodu četiri godine od svečane inauguracije, istaknula kako je, kao i do sada, i dalje odlučna podupirati Hrvate u BiH u njihovom nastojanju da ostvare svoja prava koja im pripadaju kao konstitutivnom narodu u BiH. 


Upitana je li bila greška pozvati srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, hrvatska predsjednica je rekla da misli da to nije bila greška jer "nijedan korak dobre volje nije greška". 


- Nije greška razgovarati ni sa kime čak ako u tom trenutku ne urodi plodom. Moram reći da je nakon tog posjeta učinjeno više stvari koje su unaprijedile život hrvatske zajednice u Srbiji. Jako mi je bitno pitanje nestalih osoba. Nadala sam se da ćemo po tom pitanju učiniti više, a Vučić je prvi predsjednik koji je obećao nešto konkretno, no rezultata nje bilo. Dok se ne dogodi pomak u rješavanju tog otvorenog pitanja, dok naše obitelji ne budu počele zaključivati te svoje sudbine, neće biti ni uzvratnog posjeta Srbiji – kazala je Grabar-Kitarović, prenose hrvatski mediji.    


 Novinari su je podsjetili kako je jednom prilikom rekla da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.


 - Počinila sam pogrešku kad sam rekla da je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savjetnici. On nije prihvatljiv - rekla je hrvatska predsjednica.


(FENA/ad)

BLIN
KOMENTARI