VIDEO/ SAMO ZA OKORJELE KRIMINALCE

Ovo je zatvor u kome će El Chapo provesti ostatak života: U samici će biti 23 sata dnevno, odavde niko nije pobjegao...

Hronika 16.02.19, 12:02h

Ovo je zatvor u kome će El Chapo provesti ostatak života: U samici će biti 23 sata dnevno, odavde niko nije pobjegao...
U Guantánamu su imali bolji tretman nego mi ovdje", rekao je jedan zatvorenik, a da su sigurnost na najvišoj razini govori podatak da iz njega još nitko nije uspio pobjeći

 

 

Nakon što je najveći meksički narkobos 61- godišnji Joaquín Guzmán, poznatiji kao El Chapo, proglašen krivim po 10 točaka optužnice za trgovinu drogom te će presuda biti izrečena u lipnju, već sada se zna gdje bi treba o provesti ostatak svog života, Riječ je o zloglasnom zatvoru ADX Florence, a poznato je kako nikome dosad nije pošlo za rukom pobjeći iz tog zatvora, prenosi 100posto.hr.


Samo za okorjele kriminalce 


U ovom zatvoru nalaze se mnogi okorjeli kriminalci, poput bombaša i terorista. Primjerice tu zatvorsku kaznu odslužuje Dzhokhar A. Tsarnaev, koji je eksplozivom ubio troje i ranio 280 ljudi na Bostonskom maratonu, zatim Abu Hamza al-Masri, radikalni islamista koji umjesto ruke ima kuku kao i Theodore J. Kaczynski, koji je sijao strah širom Amerike šaljući pisma-bombe.


Uvjeti u zatvoru su izuzetno teški te zatvorenici provode 23 sata u samicama dimenzija 2x3,60 metara, a zastakljeni prorez veličine 120x10 centimetara omogućava im samo pogled u nebo pa zatvorenici ne znaju u kojem dijelu zatvora se nalaze.


Nema bijega


U Guantánamu su imali bolji tretman nego mi ovdje", rekao je jedan zatvorenik, a da su sigurnost na najvišoj razini govori podatak da iz njega još nitko nije uspio pobjeći.

 

Zatvorski kompleks je djelomično pod zemljom i okružen je visokim zidinama tako da zatvorenici ne mogu vidjeti dalje od njih, a sve je to napravljeno s ciljem da zatvorenici budu u potpunosti dezorijentirani kako bi se spriječili mogući pokušaji bijega. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

BLIN
KOMENTARI