Nakon što mu je uručen otkaz

Sud u Sarajevu vratio dr. Kemala Dizdarevića na KCUS

Hronika 15.02.19, 10:38h

Sud u Sarajevu vratio dr. Kemala Dizdarevića na KCUS
Kemal Dizdarević je specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije i stručnjak koji je do sada operisao 10.000 ljudi

 

Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje kojim se dr. Kemal Dizdraević vraća na Klinički centar univerziteta u Sarajevu, potvrđeno je za Patriju.

 

- Određuje se mjera osiguranja, pa se nalaže protivniku predlagatelja da Kemalu Dizdreviću odmah omogući rad na osnovu ugovora o radu na nedoređeno vrijeme. Ova Mjera osiguranja ostaje na snazi do pravomoćnosti odluke o tužbenom zahtjevu, a mjere će  provesti Općinski sud Sarajevo - navodi se u rješenju.

 

Podsjećamo, Direktorij Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) uručio je otkaz doktoru Kemalu Dizdareviću krajem prošle godine, što je privuklo posebnu pažnju bh. javnosti. Dizdarević tvrdi da je sve urađeno nezakonito, te je pokrenut i sudski proces.

 

Doktor Kemal Dizdarević naveo je da ništa konkretno nije navedeno u rješenju kojim mu je dat otkaz te da je mašta uvijek maglovita i nekonkretna. On je istakao da je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović iskoristila iskonstruisani događaj od prije više od godinu dana i dala mu otkaz. 

 

Kemal Dizdarević je specijalista neurohirurg i subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije i stručnjak koji je do sada operisao 10.000 ljudi.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI