Ubijen u razmjeni vatre

Evo gdje se skrivao višestruki ubica Edin Gačić

Hronika 13.02.19, 08:42h

Evo gdje se skrivao višestruki ubica Edin Gačić
Prema izvorima s lica mjesta, juče u poslijepodnevnim satima Gačić koji je primjećen u šumi, oglušio se na pozive policije da se preda

 

Juče je u pucnjavi s policajcima ubijen višestruki ubica Edin Gačić. Prilikom akcije lakše je ranjen jedan policajac koji je prebačen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.


Prema izvorima s lica mjesta, juče u poslijepodnevnim satima Gačić koji je primjećen u šumi, oglušio se na pozive policije da se preda. Poslije toga je došlo do razmjene vatre u kojoj je ubica likvidiran. Izvor dodaje da je Gačić uočen prilikom češljanja terena, odnosno da nisu imali dojavu da se nalazi baš na tom dijelu. Na mjestu gdje je lociran bilo je dosta granja koje je navukao, kao i sijena na kojem je ležao.

 

edin-gacic-ubistvo2

 

Pripadnici FUP-a i MUP-a KS koji osiguravaju teren, rade i na poduzimaju istražnih radnji kako bi se  otkrilo gdje se skrivao i kako se kretao Gačić. Navodno se skrivao u brdovitom dijelu između Lepenice i Suhodola, a nije isključena ni mogućnost da se skrivao u nekoliko napuštenih vikendica i jednoj štali koje se nalaze u blizini.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI