komesar mup- a ks mevludin halilović o detaljima likvidacije gačića

Jutros smo krenuli u realizaciju, a poslijepodne su policajci došli do relevantnog traga... Stezali smo obruč...

Hronika 12.02.19, 18:22h

Jutros smo krenuli u realizaciju, a poslijepodne su policajci došli do relevantnog traga... Stezali smo obruč...
"Pripremili smo zatvoreni plan da ne bi došlo do curenja informacije. Jutros je obznanjena informacija" - rekao je Halilović

 

Mevludin Halilović, komesar MUP-a Kantona Sarajevo, rekao je danas na press konferenciji povodom likvidacije serijskog ubice Edina Gačića da je 10. februara podnesen izvještaj kantonalnom tužilaštvu o licu koje je izvršilo ubistvo.

 

"Formirali smo štab i uključili više bezbjednosnih agencija u potragu za ubicom. Znate da je bilo puno informacija o kretanju osumnjičenog lica. Jutros se krenulo u realizaciju plana koji je nastao sinoć. Više policijskih agencija je krenulo u pregled i pretres šireg lokaliteta na prostoru između Hadžića i Kiseljaka. U poslijepodnevnim satima su policajci došli do relevantnog traga koji je na kraju doveo do izvršioca ovog krivičnog djela. Lice nije htjelo da se preda na poziv i došlo je do upotrebe vatrenog oružja. Gačić je ubijen na potezu između mjesta Košćan i Lepenica. U razmjeni vatre je lakše povrijeđen policajac. Radi se o okrznuću i on je van životne opasnosti", rekao je Halilović.

 

"Pripremili smo zatvoreni plan da ne bi došlo do curenja informacije. Jutros je obznanjena informacija. Stezali smo obruč, priključili su se pripadnici MUP-a SBK. Osigurali smo čitav prostor tako da nije bilo mogućnosti da se izvuče iz situacije", dodao je Halilović.

 

On je rekao da su u toku uviđajne radnje nakon kojih će biti poznato više detalja.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI