Dobili vrlo vrijednu informaciju

Ministar Katica o potrazi za Edinom Gačićem: Imamo 'vrući trag'!

Hronika 12.02.19, 09:35h

Ministar Katica o potrazi za Edinom Gačićem: Imamo 'vrući trag'!
Prosječan čovjek na neki način bi "isplivao". Očigledno se zna kretati, živi u prostoru u kojem se dobro snalazi. Međutim, ovi vremenski uslovi pogoduju ljudima koji ga traže jer mu otežavaju boravak, rekao je Katica

 

"Noćas smo dobili informaciju, "vrući trag" je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrijednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom", kazao je za N1 ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, Admir Katica.

 

Upućen je apel građanima da sve eventualne informacije koje imaju prijave policiji. Pomaže li to potrazi ili može biti otežavajuće, zbog npr. navođenja na pogrešan trag i slično?

 

Kada je potražna djelatnost u pitanju važno je da imamo informacije iz različitih izvora. Svaki građanin treba procjeniti da li je informacija validna. Noćas smo dobili informaciju, "vrući trag" i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrijednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom. Vidjet ćemo šta će se desiti.

 

Vlada KS će ponuditi novčanu nagradu za pronalaženje Gačića? Bojite li se negativnih posljedica takve odluke?

 

Svaka odluka ima i svoje negativne karakteristike. Bez obzira na te rizike želimo učiniti sve što je u našoj moći da dođemo do informacija koje će dovesti do pronalaženja Gačića.

 

Koliko se dugo neko može kriti dok toliko ljudi traga za njim?

 

Teško je hipotetički govoriti. Prosječan čovjek na neki način bi "isplivao". Očigledno se zna kretati, živi u prostoru u kojem se dobro snalazi. Međutim, ovi vremenski uslovi pogoduju ljudima koji ga traže jer mu otežavaju boravak.

 

Vjerujete li da je Gačić potpuno samostalan i da nema pomagače?

 

Svakom je lakše ako ima pomagače, međutim vjerujem da se radi o osobe koja je atipična, prilično individualna i koja nije komunikativna. Teško je pretpostaviti, ali prije da nema pomagača. Ipak, provjeravamo sve informacije.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI