Dok traje potraga za Edinom Gačićem

Panika zbog odbjeglog ubice: U Sarajevo stiglo 130 policajaca iz drugih kantona, čuvat će škole i vrtiće

Hronika 11.02.19, 10:54h

Panika zbog odbjeglog ubice: U Sarajevo stiglo 130 policajaca iz drugih kantona, čuvat će škole i vrtiće
Inače, sve nadležne institucije, kao i policijske agencije iz BiH angažirane su u sklopu istrage otvorene nakon ubistva pripadnika FUP-a Mahira Begića

 

Opsežna potraga za Edinom Gačićem, višestrukim ubicom koji je u bjekstvu, nastavlja se nesmanjenim intenzitetom, a očekuje se angažiranje dodatnih snaga, s fokusom na detaljnu pretragu područja na kojem bi se bjegunac mogao skrivati. 

 

Kako je Feni kazala glasnogovornica MUP-a Kantona Sarajevo (KS) Suvada Kuldija, policijski službenici Uprave policije nastavljaju intenzivnu potragu za licem koje je izvršilo ubistvo policijskog službenika Federalne uprave policije (FUP). 

 

Istaknula je kako danas stiže ispomoć, te da će se policijski službenici iz drugih kantona priključiti kolegama koji su već angažirani na više lokaliteta.    

 

Inače, sve nadležne institucije, kao i policijske agencije iz BiH angažirane su u sklopu istrage otvorene nakon ubistva pripadnika FUP-a Mahira Begića. 

 

Između ostalog, u toku je i zasjedanje Komisije za sigurnost Skupštine KS, a, istovremeno, poduzimaju se i druge operativne mjere i aktivnosti, koje su rezultirale pretresima na više lokacija. 

 

Nakon što je raspisana potraga za Edinom Gačićem iz MUP-a KS su pozivali građane da obrate pažnju i ukoliko imaju informaciju gdje bi se traženo lice moglo nalaziti da jave Operativnom centru na brojeve: 122, 033 206 666, 033 207 777 ili najbližoj policijskoj stanici. 

 

Podsjećamo, Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

 

(FENA/mr)

 

BLIN
KOMENTARI