Zadovoljni što BiH i Makedonija nemaju nijedno otvoreno pitanje

Pred otvaranje EYOF-a Denis Zvizdić i Zoran Zaev prošetali Baščaršijom

Hronika 10.02.19, 18:01h

Pred otvaranje EYOF-a Denis Zvizdić i Zoran Zaev prošetali Baščaršijom
Bosna i Hercegovina, naglasio je Zvizdić, ostaje posvećena glavnom prioritetu evropskim integracijama, a Zaev je pohvalio ostvareni napredak te poželio da što prije BiH dobije status kandidata za članstvo u EU

 

Uoči prisustva na ceremoniji otvaranja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF) predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić prošetao je starogradskom jezgrom Sarajeva u društvu premijera Republike Makedonije Zorana Zaeva.

 

Tokom današnjeg razgovora istakli su da dobar odnos između Makedonije i BiH „krasi“ to što nemaju ni jedno otvoreno pitanje, tako da međusobno razumijevanje i dalje čini da se odnosi u političkoj, ekonomskoj, i kulturnoj oblasti razvijaju uzlaznom putanjom.

 

Bosna i Hercegovina, naglasio je Zvizdić, ostaje posvećena glavnom prioritetu evropskim integracijama, a Zaev je pohvalio ostvareni napredak te poželio da što prije BiH dobije status kandidata za članstvo u EU.

 

Nakon šetnje Baščaršijom, Zvizdić i Zaev odlaze na sarajevski olimpijski stadion "Asim Ferhatovic Hase" kako bi sa ostalim zvaničnicima iz zemlje i svijeta uveličali otvaranje ovogodišnjeg EYOF-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI