VIDEO/ TEŠKA ODLUKA PRED ČLANOVIMA GLAVNOG ODBORA

Drama na sjednici SDP-a, podjele sve veće: Damir Nikšić 'uletio' i prisutnima rekao da su izdajnici, pa ga izbacili iz sale!

Front 09.02.19, 20:45h

Drama na sjednici SDP-a, podjele sve veće: Damir Nikšić 'uletio' i prisutnima rekao da su izdajnici, pa ga izbacili iz sale!
Kako se saznaje, na sjednici GO SDP-a najoštrije polemike vode se unutar tuzlanske struje. Navodno je kantonalna organizacija za ulazak u vlast sa SDA na državnom i federalnom nivou, dok se gradska organizacija Tuzle tome protivi

 

Maratonska sjednica Glavnog odbora SDP-a, koja je počela jutros u 10 sati, i dalje traje, no prema informacijama koje dolaze iz tabora ove partije, izgleda da se privodi kraju.


Kako se čini, situacija na sjednici je vrlo dramatična, a podjele među članovima GO SDP-a su velike i sve izraženije. U jednom momentu bila je na rubu incidenta, kada je poslanik SDP-a u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić ušao na sjednicu i prisutnim članovima poručio da su izdajnici, nakon čega je izbačen iz sale. 


Po izlasku Nikšić je snimio video uradak i pojasnio svoje stavove, a kratko je i prokomentarisao:

 

- Kvislinzi Žarko Vujović i Nedžad Šećić fizički nasrnuli na mene nakon što mi se potonji unio u lice i psovao mi.

 


Inače, kako se saznaje, na sjednici GO SDP-a najoštrije polemike vode se unutar tuzlanske struje. Navodno je kantonalna organizacija za ulazak u vlast sa SDA na državnom i federalnom nivou, dok se gradska organizacija Tuzle tome protivi. 


Kako je medijima potvrdio jedan od članova SDP-a, postoji mogućnost i da se odluka donese referendumom unutar stranke, ako se večeras ne izglasa jedinstven stav. Referendumom će se tražiti da se članovi izjasne o partnerstvu sa SDA na pomenutim nivoima vlasti.    

 

A šta se nakon devet sati dešava na sjednici SDP-a, pogledajte u prilogu AJB sa lica mjesta...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI