VIDEO/ Nikšić uoči odlučujuće sjednice Glavnog odbora

Nije pitanje ko će pobijediti unutar SDP-a: Tuzla ili Sarajevo, mladi ili stari... Ovdje nema pobjednika i poraženih

Front 09.02.19, 10:50h

Nije pitanje ko će pobijediti unutar SDP-a: Tuzla ili Sarajevo, mladi ili stari... Ovdje nema pobjednika i poraženih
Danas je pitanje kakve će odluke donijeti SDP, kazao je Nikšić, dodavši kako je siguran da će i ova sjednica proteći u konstruktivnim raspravama

 

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a BiH, obratio se novinarima uoči današnje sjednice Glavnog odbora ove stranke na kojoj bi trebalo biti govora o koalicijama i formiranju vlasti.

 

Kazao je kako se o tome već danima zvučno priča, ali i stvara određeni pritisak kako je danas dan D na bh. političkoj sceni.

 

- Što se tiče Socijaldemokratske partije BiH, želim da nastavimo ono što smo u proteklom periodu, što smo kao velika i ozbiljna politička partija i pokazali, a to je da ozbiljno i argumentirano raspravljamo o problemima u BiH, o onome što jeste najvažnjiji problem. Želim vrlo jasno poručiti da danas nije pitanje ko će pobijediti unutar SDP-a, jesu li to mladi ili stari kadrovi, da li je tuzlanska ili sarajevska organizacija, nema pobjednika i poraženih - danas je pitanje kakve će odluke donijeti SDP, kazao je Nikšić, dodavši kako je siguran da će i ova sjednica proteći u konstruktivnim raspravama.

 

Na novinarsko pitanje da li bi kantonalna organizacija Tuzle mogla zatražiti smjenu predsjedinka Glavnog odbora, Nikšić je reako kako nije upoznat s tim.

 

Obraćanje predsjednika SDP-a BiH pogledajteu videu:

 

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI