Davor Dragičević u novom obraćanju javnosti

Napustio sam svoj grad i državu! Ko god hoće, neka osuđuje... Sve što sam rekao, ja ću uraditi!

Hronika 08.02.19, 17:23h

Napustio sam svoj grad i državu! Ko god hoće, neka osuđuje... Sve što sam rekao, ja ću uraditi!
Moje dijete je ubijeno. Moj David je ubijen. Pravde više nema, pravde dole nema. Pravda je mogla biti na vrijeme, naveo je Dragičević

 

 

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, danas se uživo obratio članovima grupe Pravde za Davida.

 

"Pozdravljam sve članove grupe Pravda za Davida koji i dalje stoje u Banjaluci za mene, majku Suzanu i moje dijete. Živ sam, zdrav sam, napustio sam svoj grad i državu. Morao sam. Morao sam, ko god hoće neka osuđuje, nek govori šta i kako hoće", kazao je Dragičević te nastavio:

 

"Ovo je lična osveta Lukača, Dodika i ostalih koje sam imenovao, prije svega lično prema meni da me ubiju, da me zatvore. Sve optužnice koje mi trpaju. Ja to dozvoliti neću. Ovom prilikom bih htio pozdraviti brata Muriza Memića, znam da mu je teško na današnji dan. Mi smo istrajni i ići ćemo do kraja. Dok je vlast takva kakva jest, dok je Tužilaštvo takvo, ne vjerujem. Nisam vjerovao ni prvog dana, ja pravdu u toj državi nikada dobiti neću. Meni ne treba, treba mi pravda za dijete. Grob mog djeteta neće biti tu, majka Suzana je rezervisala mjesto. Sve što sam rekao, ja ću uraditi. Utakmica traje, ubili su mi dijete", naveo je Dragičević.

 

Poručio je da je uz članove grupe Pravda za Davida u Bosni i Hercegovini.

 

"Vidjeli ste koliko Muriz Memić ima dokaza, ja imam još više. Ja sam uz vas, biću uz vas do svoje smrti. I vi ste uz mene, znam i hvala vam što stojite mirno i dostojanstveno iznad zločinaca. Zemlje EU nisu preduzele ništa da nas zaštite, nemamo mi kome šta dokazivati. Ljudi, nemate sebi šta zamjeriti. Stajali ste kao niko na svijetu", kazao je Dragičević.

 

Pozvao je da svi dođu u Sarajevu 16. februara kada je planiran skup Pravda za Dženana Memića.

 

"Moje dijete je ubijeno. Moj David je ubijen. Pravde više nema, pravde dole nema. Pravda je mogla biti na vrijeme", naveo je.

 

Dvadesetjednogodišnji Dženan Memić preminuo je 15. februara 2016., nakon teških povreda koje je zadobio 8. februara iste godine, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na Ilidži.

 

Ljubo i Bekrija Seferović su optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je Memić teško povrijeđen, ali ih je Kantonalni sud u Sarajevu oslobodio krivice. Vrhovni sud Federacije BiH još uvijek nije donio pravosnažnu presudu.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI