Otvorena istraga o falsifikovanju diploma

Radnica Ministarstva pravde u Vladi RS udaljena s posla nakon hapšenja

Front 08.02.19, 14:34h

Radnica Ministarstva pravde u Vladi RS udaljena s posla nakon hapšenja
Iz Ministarstva pravde RS-a dodaju da SIPA nije izuzimala nikakvu dokumentaciju u tom resoru entitetske vlade, niti su ih o svojim aktivnostima obavijestili

 

Radnica Ministarstva pravde u Vladi Republike Srpske (RS) Vesna Iličić udaljena je danas s posla, nakon što je jučer privođena u akciji Kantonalnog tužilaštva Unsko-Sanskog kantona i Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u vezi s istragom prodaje i falsifikovanja diploma. 

 

Vesna Iličić je udaljena iz Ministarstva pravde, dok, kako je saopćeno, za to budu postojali razlozi. 

 

Iz Ministarstva pravde RS-a dodaju da SIPA nije izuzimala nikakvu dokumentaciju u tom resoru entitetske vlade, niti su ih o svojim aktivnostima obavijestili. 

 

Dodaju i da su iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona jutros informirali da je radnica Ministarstva pravde RS-a jučer uhapšena i da je nakon ispitivanja puštena na slobodu. 

 

Njenim statusom u predmetu može se baviti isključivo Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona, i, s tim u vezi iz Ministarstva pravde navode da ne mogu dostaviti nikakve informacije.  

 

Napominju da, prema obavještenju Tužilaštva, Ilinčić "nije uhapšena u svojstvu službene osobe, odnosno, kao zaposlena radnica Ministarstva pravde u Vladi RS-a".

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI