Sve isplivalo u javnost

Kolega pokušao silovati Draganu Mirković: 'Tu noć u hotelu nikada neću zaboraviti...'

Showbizz 07.02.19, 10:24h

Kolega pokušao silovati Draganu Mirković: 'Tu noć u hotelu nikada neću zaboraviti...'
Jednom prilikom nas je pozvao na večeru u kafanu, a, naravno, kafana je bila zatvorena...

 

U biografiji regionalno popularne pjevačice Dragana Mirković mnogo je uspjeha i velikih koncerata, ali je u javnosti manje poznato da je njen put ka zvijezdama bio trnovit.

 

Bila je mlada pjevačica kada je zasjala na sceni, imala je tek 16 godina, i dok su joj se vrata slave širom otvarala, jedne noći doživjela je šok. Provela je noć u hotelu u kome ju je jedan, sada pokojni, kompozitor pokušao silovati. Dragana je kasnije za medije priznala da tu noć nikada nije zaboravila.

 

Kao veoma mlada djevojka bez roditelja je odlazila u Beograd, a incident koji joj se desio gotovo na samom startu karijere zasigurno je obilježio njene početke. Verica Ilić, tekstopisac i novinarka, svjedočila je događaju, a zatim ga je i opisala u svojoj knjizi i otkrila detalje kako je došlo do okršaja između tada šesnaestogodišnje Dragane i dosta starijeg kompozitora. 

 

- U to vrijeme radila sam spotove za estradne zvijezde, tako sam se i upoznala s Draganom Mirković. Snimala je spotove za svoj prvi album "Imam dečka nemirnog" i dogovor je bio da je otac dovozi i odvozi svakog dana. Međutim, on je završio u bolnici, operisao je oko, te sam ja otišla kod nje kući da se dogovorimo da ona ostane kod mene sedam dana, dok se sve ne završi. Imala sam veliku odgovornost da je čuvam zbog njenih roditelja - ispričala je Verica.  


Potom je opisala kako su se folk zvijezda i ona našle s kompozitorom u hotelu.

 

- Priča s kompozitorom dešavala se kada je izlazio Draganin drugi album. Dragana je boravila kod mene, kao i obično kada je dolazila u Beograd. Sarađivala je s njim, koliko sam je razumjela, on joj je tada zakazao tezge. Jednom prilikom nas je pozvao na večeru u kafanu, a, naravno, kafana je bila zatvorena. Tako smo mi produžile s njim u jedan hotel u centru Gornjeg Milanovca. Kompozitor je bio zvijezda večeri, pio je, razbijao čaše, a nas dvije smo bile tu s njim. On je bio bahat čovjek, znalo se da je svaka njegova pjesma veliki hit, bio je poznat i dosta je pio - objasnila je Ilić.

 

Verica se, zatim, prisjetila davne noći, kada je Draganu uspjela spasiti nasrtaja starijeg kolege te otkrila da je malo falilo da obije vrata sobe u kojoj je kompozitor napao pjevačicu. 

 

- Dragana se plašila, to mi je bilo jasno. Cijelu večer se držala za mene. Oko dva poslije ponoći pošli smo u spavaće sobe. S kompozitorom je bio vozač, logično je da ćemo Dragana i ja spavati zajedno, a njih dvojica. Međutim, kompozitor je tako pijan zvao Draganu u sobu da pričaju. Ona je tada imala 16 godina, nisam znala šta bi pričala s njim u to doba, ali sam joj rekla da slobodno uđe, da ću je ja čekati ispred vrata. U jednom trenutku začulo se neko komešanje, opiranje... Znala sam da pokušava da je primora na nešto što ona ne želi. Uhvatila sam za kvaku, kad ono vrata zaključana. Odmah sam rekla da obiju vrata, međutim, ona su se otključala, a Dragana mi je pritrčala u zagrljaj. Odmah sam pozvala vozača da nas vrati u Beograd. Ona je bila jako potresena, prijetila mu je: "Kad te budem rekla mom ocu, vidjet ćeš šta će se desiti!'' Uvjerila sam je da šuti jer će joj to samo štetiti. Cijeli put ka Beogradu sam je smirivala. Ovu priču sam objavila da niko u takvim ljudima ne bi vidio svog idola - rekla je Verica Ilić svojevremneo za "Telegraf".

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

BLIN
KOMENTARI