Pripremat će sjednice i voditi zabilješke

'Usavršio' se u Širokom Brijegu: SDA traži objašnjenje od Konakovića i Forte kako je zaposlen 'doškolovani mehaničar'

Front 06.02.19, 10:07h

'Usavršio' se u Širokom Brijegu: SDA traži objašnjenje od Konakovića i Forte kako je zaposlen 'doškolovani mehaničar'
Pozivaju Konakovića, bivšeg premijera i trenutnog predsjedavajućeg Skupštine KS, a koji je u praksi, kako navode, veći šef Vlade KS od Forte, da otvoreno kaže zbog čega je 3. aprila 2018. godine na neodređeno zaposlio referenta znajući da je zabrana zapošljavanja na snazi do 31. decembra 2018. godine

 

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (KOSDA) Sarajevo poziva vladajuću koaliciju da prestane s praksom manipulisanja građana i da javnosti objasni zahvaljujući kome je na poziciju višeg referenta u Vladi Kantona Sarajevo zaposlen "mehaničar koji se „usavršio“ u Širokom Brijegu". 

 

- Cijenimo da građanima treba jasno reći kako je mehaničar, koji se doškolovao u Širokom Brijegu, zaposlen na neodređeno vrijeme u trenutku kada se na čelu kantonalne vlade nalazio Elmedin Konaković. Odnosno, da je njegov izbor legitimizirao aktuelni premijer Forto kojem će mehaničar pripremati sjednice i voditi zabilješke, saopćeno je iz KO SDASarajevo.  

 

Pozivaju Konakovića, bivšeg premijera i trenutnog predsjedavajućeg Skupštine KS, a koji je u praksi, kako navode, veći šef Vlade KS od Forte, da otvoreno kaže zbog čega je 3. aprila 2018. godine na neodređeno zaposlio referenta znajući da je zabrana zapošljavanja na snazi do 31. decembra 2018. godine. 

 

Također pozivaju Vladu Kantona Sarajeva da se napokon počne ponašati odgovorno i da izvrši reviziju svih diploma, uvjerenja i svjedočanstava državnih službenika i namještenika u Kantonu Sarajevu, te istovremeno traže da se hitno raskinu ugovori sa uposlenicima za koje se utvrdi da su manipulisali diplomama, a kako bi se spriječila šteta za sve građane.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI