UZNEMIRUJUĆE PISMO

Novinari N1 dobili jezive prijetnje: Vaša televizija bit će dignuta u zrak, nastradat ćete i vi i vaše porodice!

Hronika 04.02.19, 22:06h

Novinari N1 dobili jezive prijetnje: Vaša televizija bit će dignuta u zrak, nastradat ćete i vi i vaše porodice!
Zaposleni na TV N1 dobili su pismo. Zbog izveštavanja o protestima, novinarima i njihovim porodicama upućene su prijetnje smrću

 

Da će nastradati novinari, njihove porodice, a zgrada televizija biti dignuta u vazduh, posljednja je prijetnja koju je dobila TV N1 (u Srbiji). Te prijetnje su prijavljene i policiji, a osim njih, zbog aludiranja političara na vlasti da je N1 priznala Kosovo, kroz komentare na društvenim mrežama, naša televizija i novinari označeni su kao izdajnici i antisrbi, saopšteno je večeras iz ove tv kuće.


"Da li vi imate vaše porodice, ubijate našu djecu i unuke, a niste svjesni ako dođe do rušenja, vaša zgrada će među prvima otići u vazduh, a može se desiti da ostanete bez svojih najmilijih. I zato vas mi veterani upozoravamo da se ne igrate sa ničijom sudbinom jer je vaša sudbina u našim rukama", navodi se u pismu koje su dobili novinari N1.


Pošiljalac se potpisao kao Beogradski veterani ratova 1999. U pismu je, pored prijetnji, završila i članska knjižica Saveza ratnih veterana Srbije.


Međutim, predsjednik tog udruženja Željko Vukelić kaže da oni ne stoje iza poslatih poruka i da žele da policija ispita cijeli slučaj.


- Ja nemam blage veze o bilo čemu, a vi ako imate to proslijedite nekome ko može da pogleda, da nije neko podmetnuo, ja mogu samo da kažem da najviše gledam N1, jer je najobjektivnija u sred ovog svega neobjektivnog na medijskom prostoru - kazao je Vukelić.


Da N1 nije objektivna, pa da još i priznaje Kosovo, na Twitteru otvoreno aludira potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov, iako TV N1 u mapama vremenske prognoze, kao i drugim grafičkim ilustracijama Kosovo tretira kao i Ujedinjene nacije.


Na mapama je teritorija Kosova označena istom bojom kao i Srbija ali je teritorija označena isprekidanom linijom, iz čega se nikako ne može zaključiti da je u pitanju međunarodno priznata država.


Jovanov je, međutim, prikazao satelitski snimak pod oblacima aludirajući da N1 Kosovo tretira kao državu. Na tu njegovu objavu uslijedile su salve komentara u kojima se N1, između ostalog, naziva CIA televizijom, izdajničkom, predstavlja se kako puca u istinu, navodi se da je reč o novinarima plaćenicima, koji šire propagandu protiv Srbije.


Više saznajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

BLIN
KOMENTARI