VIDEO/ Malom podmornicom uočili leš

Najgori mogući kraj velike tragedije: Pronađeno tijelo argentinskog fudbalera Emiliana Sale!?

Hronika 04.02.19, 15:23h

Najgori mogući kraj velike tragedije: Pronađeno tijelo argentinskog fudbalera Emiliana Sale!?
Tijelo je uočeno zahvaljujući malenoj podmornici (ROV) koja je imala HD kameru, ali ono još nije identificirano

 

U olupini aviona kojim je letio argentinski nogometaš Emiliano Sala pronađeno je ljudsko tijelo, objavili su britanski mediji. Još uvijek nije poznato radi li se o tijelu argentinskog nogometaša ili pilota Davida Ibbotsona.

 

Ostaci zrakoplova pronađeni su u nedjelju na dnu La Manchea u potrazi finansiranoj sa 300.000 eura privatnih sredstava, uz pomoć dva plovila koja su sonarom pretraživala dno Engleskog kanala, u suženom području veličine četiri kvadratne milje.

 

Tijelo je uočeno zahvaljujući malenoj podmornici (ROV) koja je imala HD kameru, ali ono još nije identificirano.

 

emiliano-sala-avion

 

- Nažalost, na podvodnim se snimkama može vidjeti jedno tijelo u olupini. Sada ćemo poduzeti iduće korake u konzultaciji s porodicama pilota, putnika i policije.

 

Prema izvještaju reportera Sky Newsa ostaci aviona su prvi put opaženi oko devet sati ujutro po lokalnom vremenu, na lokaciji oko 24 milje sjeverno od kanalskog otoka Gurnseyja. Plovila su još nekoliko puta prošla područjem u kojem su prvi put opazili obrise zrakoplova, kako bi tačno označili mjesto na kojem se nalazi. U kasnijim večernjim satima avion je identificiran kao onaj kojim je letio Emiliano Sala.

 

 

Izvlačenje zrakoplova trebalo se dogoditi u ponedjeljak, ali je odgođeno zbog lošeg vremena.

 

Avion je nestao s radara na letu iz Nantesa u Cardiff u prošli ponedjeljak navečer. Sala je potpisao ugovor za Cardiff City vrijedan 17 miliona eura te je otišao u Nantes pozdraviti se sa suigračima s kojima je dijelio svlačionicu tri i pol godine. Po povratku u Cardiff zrakoplov je nestao s radara i od tada mu nema traga.

 

Potraga za avionom tipa Piper PA-46 trajala je danima, međutim nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na ostatke zrakoplova ili preživjele. Potraga je nakon toga i službeno prekinuta, a dužnosnici su saopćili kako su šanse da ima preživjelih izuzetno male.

 

Porodica se nije pomirila s takvom odlukom pa je organizirala privatnu potragu za koju su zahvaljujući donacijama poznatih igrača i trenera skupili oko 300.000 eura. U prošlu srijedu su pronađena sjedišta iz aviona, a četiri dana kasnije i avion.

 

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI