'Pojavile su se informacije o propustima'

Zastupnica Arijana Memić od Hitne pomoći zatražila izvještaj o noći kada je stradao njen brat Dženan Memić

Front 30.01.19, 19:48h

Zastupnica Arijana Memić od Hitne pomoći zatražila izvještaj o noći kada je stradao njen brat Dženan Memić
Koliko timova je upućeno na lice mjesta, imena i prezimena članova timova, kada su krenuli, sa kojih punktova te kada su došli na lice mjesta. Kome je od povrijeđenih prvo ukazana pomoć, pitala je Memić

 

Na današnjoj sjednici Skupštine KS zastupnica Naroda i pravde Arijana Memić zatražila je od JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć da joj dostavi izvještaj o intervenciji ekipa od dana 8. februara 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži kada je pružena pomoć povrijeđenim pacijentima Dženanu Memiću i Alisi Mutap. Dženan Memić tada je zadobio povrede pod još uvijek neutvrđenim okolnostima, a od težine povrede na glavi preminuo je 15. februara 2016. godine na KCUS-u.

 

Zastupnica Memić zatražila je potpun izvještaj koji treba sadržavati informacije o tome kada je zaprimljen poziv za pomoć, ko ga je uputio, ko je primio poziv i u koliko sati.

 

-   Koliko timova je upućeno na lice mjesta, imena i prezimena članova timova, kada su krenuli, sa kojih punktova te kada su došli na lice mjesta. Kome je od povrijeđenih prvo ukazana pomoć – pitala je Memić.

 

Ona je također zatražila informaciju i o težini povreda kod povrijeđenih lica kao i koji su koraci poduzeti od strane medicinskog osoblja.

 

-  U koliko sati su se vozila uputila prema KCUS-u, koliko je transport trajao, da li su se vozila zaustavljala, iz kojeg razloga i koliko puta na kojim lokacijama. Da li je bilo kontakta pacijenata i članova medicinskog tima sa trećim licima za vrijeme transporta – pitala je Memić.

 

Pojasnila je da su se u javnosti pojavile informacije o određenim propustima članova medicinskih timova koji su ukazivali medicinsku pomoć povrijeđenim licima, stoga postavlja pitanje da li članovi timova obavili svoje zadatke kako struka i procedura nalažu.

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 

BLIN
KOMENTARI