FOTO&VIDEO/ Osam najljepših

Ove žene su bile seks simboli Jugoslavije: Bosanka među njima i danas žari i pali

Nedjeljni magazin 28.01.19, 12:16h

Ove žene su bile seks simboli Jugoslavije: Bosanka među njima i danas žari i pali
Svako doba nosi svoje, a ove žene su nekoć bile utjelovljenje seksipila brojnim generacijama

 

Izvor: Express.hr

 

Bivša država imala je brojne muzičke i glumačke zvijezde, a mnoge od njih i danas pamtimo kao seks simbole.

 

1. Ena Begović

 

Zagrebačka kazališna i filmska glumica Ena Begović karijeru je započela s 18 godina statirajući u filmu Lordana Zafranovića "Okupacija u 26 slika". Uskoro debitira u TV filmu "Ivan Goran Kovačić", a prvu zapaženiju ulogu ostvarila je ulogom u filmu "Pad Italije" 1981. godine. Upravo je taj film prekrasnoj glumici donio status kultnog seks simbola, a kasnije je do tragične smrti nanizala velik broj kazališnih uspješnica. 

 

 

2. Ana Sasso

 

Bivša missica Jugoslavije iz 1982.. i zgodna Splićanka bila je seks simbol cijele jedne generacije, ponajprije zahvaljujući vrlo provokativnoj reklami za sok Pipi, u kojoj je zavodljivo plesala u kupaćem kostimu te skakutala u moru noseći samo bijeli majicu koja joj je otkrivala grudi.

 

 

3. Suzana Mančić Iako je karijeru započela kao pjevačica te se kasnije okušala kao TV voditeljica, Suzana Mančić zauvijek će ostati poznata kao seksi loto djevojka koja je odlično unovčila svoj izgled - raznim golišavim editorijalima za Playboy i druge magazine.

 

 

4. Mira Furlan

 

Lijepa Zagrepčanka na početku je karijere radila u Hrvatskom narodnom kazalištu, da bi vrlo brzo bio zamijećen njen televizijski potencijal te je 1980-ih postala jedna od vodećih jugoslavenskih glumica. Najzapaženije uloge je imala u Kiklopu, U raljama života, Za sreću je potrebno troje te Lepota proroka. Jedna je od rijetkih glumica s ovih prostora koja je ostvarila i zapaženu holivudsku karijeru - u serijalu Lost i Babilon 5.

 

 

5. Lepa Brena

 

Iako su njene pjesme bile poskočice koje su najviše zabavljale djecu, ne može se poreći kako je Lepa Brena bila prava pop ikona, ali i seks simbol ovih prostora. Osim toga, uz pjevačku je ostvarila i vrlo zavidnu poslovnu karijeru sa suprugom Bobom otvarajući brojne produkcije, zastupništva...

 

brena

 

6. Beba Lončar

 

Druga na popisu glumica i žena Josipa Radeljaka, Beba Lončar, bila je srpsko-talijanska glumica koja se na filmu pojavila 1960-ih te ubrzo postala ikona platna. Radila je nekoliko filmova u američkoj i talijanskoj produkciji, a osim u Jugoslaviji, svojom je ljepotom i talentom plijenila pozornost po Italiji. Razdoblje najveće slave doživjela je tijekom 1970-ih.

 

beba-loncar

 

7. Anica Dobra

 

Srpska glumica koja danas glumi ponajprije u njemačkoj produkciji debitirala je u filmu Pera Panker iz 1985. te vrlo brzo stekla status kultne ljepotice. Nizala je uspjeh za uspjehom - Već viđeno, život sa stricem, Balkan ekspres, Kako je propao rokenrol te postala seks simbol kasnih 1980-ih.

 

 

8. Neda Arnerić

 

Vrhunska glumica vjerovatno će cijelim generacijama ostati zapamćena po slavnoj sceni iz kultnog "Ko to tamo peva" - uz citat "I tata bi sine!" Nakon bogate karijere na filmu i u kazalištu, novu je strast pronašla u umjetnosti kao vlasnica galerije.

 

 

(Express.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI